x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare ATENTIE! Consumați un cățel de usturoi pe stomacul gol și rezultatele vă vor uimi

ATENTIE! Consumați un cățel de usturoi pe stomacul gol și rezultatele vă vor uimi

13 Noi 2015   •   12:33
ATENTIE! Consumați un cățel de usturoi pe stomacul gol și rezultatele vă vor uimi

Unul din sfaturile bunicii care poate fi aplicat și oferă efecte uimitoare asupra stării de sănătate este acela de a consuma cât mai des usturoi. Medicii din întreaga lume au desfășurat studii prin care au demonstrat că usturoiul este extrem de sănătos și poate preveni și trata numeroase afecțiuni.

Potrivit www.healthyfoodhouse.com, consumat dimineața pe stomacul gol, acest aliment se comportă asemenea unui antibiotic puternic, eficiența sa fiind justificată de faptul că înainte de micul dejun bacteriile sunt mai expuse.

Usturoiul este o plantă comestibilă foarte versatilă, populară în întreaga lume încă din cele mai vechi timpuri datorită faptului că ameliorează simptomele specifice hipertensiunii, normalizează circulația sanguină, previne bolile de inimă și stimulează funcționarea ficatului și a vezicii urinare. În plus, își dovedește eficiența în tratarea problemelor stomacale, precum diareea și aciditatea gastrică.

Consumat pe stomacul gol, acest aliment este benefic pentru sistemul nervos, diminuând nivelul stresului. Adepții medicinei alopate consideră că usturoiul este una din cele mai eficiente soluții atunci când vine vorba de detoxifiere, pentru că elimină paraziții și viermii intestinali.

Totuși, înainte de a consuma usturoi, asigurați-vă că nu sunteți alergic. În cazul în care suferiți de o astfel de alergie, după ce ați consultat medicul, puteți substitui planta cu suplimente pentru a vă putea bucura de aceleași beneficii.

Atenție! Cercetările au demonstrat că usturoiul are efecte negative asupra pacienților aflați sub tratament medicamentos pentru HIV/SIDA. 

×