x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cu cristale sub pernă

Cu cristale sub pernă

de Mirela Dădăcuş    |    09 Iun 2009   •   00:00
Cu cristale sub pernă
Sursa foto: STOCKEXPERT/

Din cele mai vechi timpuri, cristalele au fost recunoscute şi apreciate pentru frumuseţea lor. O teorie populară spune despre cristale că au vibraţii apropiate de cele umane, motiv pentru care pot fi folosite şi în vindecarea unor boli. Culoare cristalelor este şi ea importantă, deoarece transmite energii subtile, de care ar trebui să ţinem seama înainte de a ne cumpăra o bijuterie cu pietre.



Astfel, roşul stimulează şi energizează organismul, rozul ne face mai sensibili la ce este în jurul nostru, portocalilul stimulează creativitatea şi ne face mai înclinaţi spre activităţi artistice, galbenul ţine sub control stresul şi teama, în timp ce verdele ne echilibrează starea de sănătate. Pe de altă parte, cristalele s-au dovedit a fi eficiente şi în eliminarea kilogramelor în plus.

Atenţie! Dacă nu alegem cristalul potrivit, organismul nostru va suferi un dezechilibru energetic. Mai mult, cristalul trebuie "curaţat" periodic, deoarece absoarbe şi depozitează energia negativă preluată de la noi, cea care ne face să fim nervoşi, furioşi şi puşi mereu pe ceartă. Cei care folosesc cristalul zilnic trebuie să-l cureţe măcar o dată pe săptămână. Cristalul poate fi lăsat peste noapte în iarbă, în apă sărată sau poate fi îngropat în pământ. Cristalele mici pot fi "întreţinute" prin lăsarea lor pe un fragment mare de cristal. Ele pot fi purtate fie sub formă de bijuterii, fie într-un săculeţ păstrat în geantă sau sub pernă.  

Recomandări

Cele mai cunoscute cristale cu proprietăţi curative sunt următoarele: Jad - recomandat în boli renale, insomnie, nervozitate, stres; Cuarţ roz -îmbunătăţeşte circulaţia sângelui şi alungă depresia; Turcoaz - combate stresul şi relaxează; Topaz galben - aduce optimismul, alungă stările de confuzie şi depresie; Lapis Lazuli - elimină furia, tratează bolile tiroidiene, inflamaţiile gâtului şi creşte rezistenţa fizică; Ametist - recomandat celor care vor să slăbească, dar şi persoanelor cu un organism slăbit; Fluorit - combate energiile negative şi sporeşte capacitatea de concentrare.

ZODII. Există o legătură strânsă între cristale şi semnele zodiacale. De exemplu, pentru cei născuţi în zodia Taurului, Fecioarei sau Capricornului, agata este indicată în tulburări de memorie, reumatism sau în stări de impulsivitate. Nativilor din Balanţă, Peşti sau Gemeni li se recomandă piatra de jad, care tratează bolile renale şi insomnia, alungă nervozitatea, aduce noroc în dragoste, curaj şi înţelepciune. Scorpionii şi Săgetătorii îşi pot trata bolile de inimă şi de ficat cu topaz.

×
Subiecte în articol: terapii complementare