x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum ne menținem creierul în formă

Cum ne menținem creierul în formă

26 Sep 2016   •   17:14
Cum ne menținem creierul în formă

Investim timp și resurse în corpul nostru ca să arate întotdeauna bine, ca să slăbim sau ca să îl menținem tânăr. Cel puţin acelaşi interes ar trebui să-i acordăm şi creierului. Însă, acest lucru nu se întâmplă. Totuşi, trebuie să înţelegem că el este organul care coordonează tot ceea ce se întâmplă în organismul nostru. De aceea, trebuie să găsim soluţii pentru a-l menţine sănătos, scrie clicksanatate.ro.

Mănâncă peşte şi fructe de mare măcar o dată pe săptămână

În urma unor studii, s-a demonstrat că persoanele care mănâncă frecvent peşte scad drastic (cu 60%) posibilitatea de a face Alzheimer. Se pare că, un consum regulat de peşte şi fructe de mare scade cu 10% anual îmbătrânirea creierului.

Un Sudoku pe zi

De asemenea, specialiştii recomandă să ne facem timp să ne jucăm inteligent, în fiecare zi. Măcar 10-15 minute să le alocăm acestui tip de activitate. Jocurile tip Sudoku sau Mah Jongg sunt ideale pentru creier.

Singurătatea nu este bună pentru creier

O echipă de specialişti din cadrul programului guvernamental Foresight, din Marea Britanie, a lansat un ghid cu câteva activităţi care ne ajută să ne păstrăm sănătatea mintală. Specialiştii recomandă să ne petrecem cât mai mult timp în compania altor oameni.

Aceştia susţin şi că practicarea unui hobby precum sportul sau grădinăritul conduce la detensionarea organismului şi, implicit, la folosirea unor regiuni cerebrale pe care le folosim mai rar.

×
Subiecte în articol: creier peste