x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum să scapi cel mai ușor de cârcei

Cum să scapi cel mai ușor de cârcei

01 Noi 2016   •   12:06
 Cum să scapi cel mai ușor de cârcei

De obicei apar pentru că în corp există carențe de minerale, precum calciu, magneziu și potasiu, dar și din cauza deshidratării. Cel mai afectate sunt membrele inferioare. Ce sunt și cum scapi de ei, află din acest articol, scrie clickpentrufemei.ro.

Cârceii sunt contracţii involuntare şi dureroase ale muşchilor, care pot crea neplăceri mai ales persoanelor care se află la volan. Sunt mai expuse crampelor musculare persoanele active, sportivii, dar și oamenii supraponderali. În acest caz kilogramele în plus apasă asupra muşchilor. De asemenea, cârceii apar și la cei care au o circulaţie sanguină deficitară.

Vârstnicii sunt mai predispuși să sufere de cârcei, din cauza atrofierii muşchilor. Mai mult, statul îndelung pe scaun, picior peste picior, şi purtarea tocurilor înalte favorizează apariţia crampelor musculare. La gravide, cârceii apar din cauza schimbărilor hormonale specifice acestei perioade.

Bine de știut!

Nu există un tratament anume, dar dacă apar des crampele e bine să mergi la medic. Se întâmplă ca acestea să ascundă boli neurologice, insuficienţă circulatorie periferică sau dezechilibre hormonale.

×
Subiecte în articol: carcei circulaţie