x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum să scapi de dureri fără calmante

Cum să scapi de dureri fără calmante

28 Noi 2016   •   16:42
 Cum să scapi de dureri fără calmante

Calmantele nu ar trebui să fie prima metodă de a alunga durerile. Terapiile blânde pot combate și ele durerile de intensitate medie, cum sunt cele de cap, musculare sau menstruale, scrie clicksanatate.ro.

Formă simplă de terapie prin atingere, masajul ajută la relaxarea generală a organismului, combătând cele mai mult tipuri de dureri. Este bine ca masajul să fie făcut de un terapeut, care indică şi dacă există sau nu contraindicaţii pentru o astfel de metodă.

Dacă nu reuşim însă să ajungem la un centru specializat, putem practica automasajul. Astfel, durerea de cap poate trece prin masarea tâmplelor prin mişcări circulare, cu ajutorul vârfurilor degetelor. Unul dintre avantajele masajului este reduce nevoia de a administra analgezice.
Acupunctură

Această terapie este de ajutor în combaterea majorităţii tipurilor de durere. Astfel, durerile de cap, cele musculare şi cele menstruale se pot trata prin acupunctură, tehnică ce presupune introducerea unor ace foarte fine în anumite puncte de la nivelul corpului.

Prin acest procedeu sunt eliberate în corp endorfine, mesageri chimici care reduc senzaţia de durere, acţionând ca şi calmante naturale.   
Tratamente naturale

Durerile de cap pot fi reduse cu ajutorul unor tratamente naturale. Astfel, uleiurile volatile (roiniţa, menta, lavanda) pot fi folosite pentru aromaterapie sau pentru masarea uşoară a tâmplelor.

×
Subiecte în articol: dureri durere durere de cap migrena