x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum să scapi ușor de stres

Cum să scapi ușor de stres

07 Noi 2016   •   14:08
 Cum să scapi ușor de stres

Vitamina C este cunoscută pentru că întăreşte imunitatea, însă are şi alte beneficii asupra sănătăţii. Descoperă cum te mai poate ajuta această vitamină care se găseşte în citrice, dar şi în alte legume şi fructe, scrie clicksanatate.ro.

Combate stresul

Mai multe studii susţin că vitamina C te ajută să scapi de stres. Asta pentru că reduce secreția de cortizol, hormonul stresului. De aceea, în perioadele stresante din viaţă consumă citrice, broccoli, varză Kale, pentru a aduce un aport de vitamina C organismului tău.

Îţi aduce un plus de energie

Un sistem imunitar puternic este fundamental pentru sănătatea ta. În cazul în care treci prin perioade în care te simţi lipsit de vlagă, îţi poţi creşte nivelul de energie cu ajutorul vitaminei C.
Vitamina C stimulează producţia de energie prin reducerea nivelurilor de carnitină (aminoacid care este responsabil pentru descompunerea grăsimilor în energie). Ajută şi la eliminarea de dopamină, suport pentru sistemul nervos.

Te ajută să slăbeşti

De ajutor în curele de slăbire îţi poate fi şi vitamina C, datorită unui compus numit L-carnitină. Te poate ajuta să arzi grăsimi, căci L-carnitina este un aminoacid care topeşte grăsimile. Îţi va da, de asemenea, mai multă energie pe parcursul zilei.

×
Subiecte în articol: stres vitamina c