x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum să slăbești atunci când ai diabet

Cum să slăbești atunci când ai diabet

30 Aug 2016   •   17:14
 Cum să slăbești atunci când ai diabet

Persoanele supraponderale au un risc mai mare de a face diabet , iar rata de deces la diabeticii de tip 2 cu probleme legate de greutate este mai mare decât cea a persoanelor slăbuțe care au aceeaşi boală, scrie clicksanatate.ro.

Iată doar două motive pentru care este necesar să slăbești! Dacă suferi deja de diabet, ai nevoie de o dietă potrivită ție, cu reguli diferite de ale altor cure de slăbit.

Între greutate, insulină și glicemie există un echilibru. Când celulele adipoase sunt saturate cu grăsime, nu mai pot absorbi glucoza din sânge, se produce insulină în exces și crește riscul de apariție a diabetului zaharat. În cazul celor care au diabet, câteva kilograme în minus ajută la îmbunătățirea stării de sănătate și la scăderea glicemiei. Înainte de a pune în aplicare o dietă de slăbit, discută cu medicul curant, pentru că va trebui să fii atentă la nivelurile glicemiei și insulinei pe perioada ei.

Pierderea în greutate poate fi mai dificilă pentru cei cu diabet zaharat de tip 2, pentru că metabolismul lor se sschimbă din cauza problemelor legate de glicemie și au un apetit crescut, arderile sunt lente, grăsimile se depun mai repede. Cercetătorii britanici au propus diabeticilor un tip de dietă care limitează aportul caloric două zile pe săptămână și permite porții mai mari în restul zilelor. În primele 3 luni de dietă, participanții la studiul lor și-au redus rezistența la insulină cu 25% și cea mai mare parte din femei au slăbit de două ori mai mult decât cele care și-au redus în general aportul caloric.
Exemplu de meniu în cele 2 zile de dietă

Mic-dejun

Omletă din 2 albușuri, ½ ceapă, 1 ardei, 1 iaurt mic

Prânz

Supă de morcovi cu mărar, 1 ceașcă afine

Cină

Pui cu dovlecei la grătar

×
Subiecte în articol: diabet regim slabit mancare