x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum se consumă sucul de iarbă de grâu, vedeta curelor de detoxifiere

Cum se consumă sucul de iarbă de grâu, vedeta curelor de detoxifiere

de Magda Bucur    |    18 Noi 2015   •   16:46
Cum se consumă sucul de iarbă de grâu, vedeta curelor de detoxifiere

Cunoscut și sub numele de ”sângele verde”, sucul de iarbă de grâu este vedeta curelor de detoxifiere, pentru că este o sursă importantă de clorofilă, despre care multe studii spun că are proprietăți antiinflamatoare, de reducere a colesterolului din sânge și întărire a sistemului imunitar. Sucul poate fi obținut prin presarea la rece a ierbii de grâu și are un gust puternic, ușor acrișor.

”Sucul de iarbă de grâu este regina sucurilor de detoxifiere. Chiar dacă nu poate fi consumat chiar zi de zi, este indicat să facem câte o cură de câteva zile și apoi să revenim din trei în trei zile la acest suc. Sunt peste o sută de vitamine și minerale active care ajung în corpul nostru și îi dau energie, îl hrănesc, îi dau foarte mulți nutrienți,” spune Ștefan Niță, chef raw-vegan și organizatorul unei tabere de detoxifiere.

De la o lingură la 100 ml/zi

Potrivit specialiștilor, consumul acestui tip de suc se începe cu cantități mai mici. Pentru că nu multă lume suportă gustul puternic, este recomandat ca în primele zile să fie consumată maximum o lingură de suc. Cantitatea poate crește până la 50-100 de mililitri pe zi.

Sucul de iarbă de grâu se folosește în diverse institute de sănătate din întreaga lume, de 60-70 de ani. Există deja multiple studii despre efectele acestui suc asupra organismului, dar cel mai important este că el alcalinizează corpul și este cunoscut ca fiind un puternic antitumoral.

”Cel mai bine este să fie consumat proaspăt stors, în primele câteva minute după stoarcere. Dacă nu aveți storcător, puteți să mestecați iarba, ca pe o gumă și când simțiți că ați luat toată seva, să o aruncați” - spune Ștefan Niță

50 ml. de suc de iarbă de grâu sunt echivalentul a 13 kilograme de salată verde

×