x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Cum slăbești fără să ții dietă

Cum slăbești fără să ții dietă

14 Sep 2016   •   16:56
Cum slăbești fără să ții dietă

Anumite schimbări în stilul de viață reduc drastic din kilograme și, în plus, față de multele diete care funcționează pe termen scurt, ele au efecte pe termen lung, scrie clickpentrufemei.ro.

Uită de numărarea caloriilor!

În loc să tot calculezi și să reduci obsedant din calorii, concentrează-te pe consumul de alimente potrivite. Un consum mare de carbohidrați prelucrați face ca nivelul de insulină din corp să crească foarte tare. În acest fel, celulele de grăsime stochează excesul de calorii. Proteinele, pe de altă parte, declanșează un hormon care „absoarbe“ caloriile de unde sunt stocate. Acestea se găsesc din abundență în fructe și legume.

Evită antrenamentele fizice intense

Dacă alegi pe bază ori ridici greutăți, dar încă nu ai reușit să slăbești, este posibil să fie din cauză că exagerezi cu asta. Supraantrenamentul duce la o supraproducție de cortizol, hormonul stresului care te face să tânjești după zahăr și grăsimi. Asta nu înseamnă că nu mai trebuie să mergi la sală, ci doar să limitezi sesiunilor de mare intensitate până la trei zile pe săptămână.

Fă cât mai mult sex în weekend!

Nivelurile ridicate de oxitocină, hormonul iubiri, te poate ajuta să mănânci mai puțin, potrivit unui studiu publicat în revista „Obesity“. Din moment ce consumăm până la 400 de calorii mai mult în zilele de sâmbătă și duminică, întreținerea de relații intime în aceste zile ajută la compensarea acestora. În plus, sexul îți dă o stare de bine.

×
Subiecte în articol: dieta regim slabit