x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare De ce e bine să mănânci alune de pădure

De ce e bine să mănânci alune de pădure

25 Aug 2016   •   17:05
De ce e bine să mănânci alune de pădure

Alunele de pădure scad colesterolul, dar și rata de deces (și asta cu un procent destul de mare: 20%), previn bolile cardiovasculare și luptă împotriva anemiei. Aceste motive ar trebui să te convingă să introduci acest aliment în dieta de zi cu zi, scrie clicksanatate.ro.

Este recomandat să mănânci 30 de grame de alune (în jur de 15), de 3 ori pe săptămână. Nu exagera cu ele dacă urmezii un regim de slăbire, pentru au destul de multe calorii.

Ce conțin

Alunele de pădure sunt o sursă excelentă de vitamina E, vitamina A, acid oleic, acid folic, proteine și grăisimi mononesaturate. În plus, sunt bogate în minerale: mangan, cupru, seleniu și zinc.

Previn infartul

Sunt recunoscute pentru faptul că scad colesterolul și reduc drastic riscul apariţiei bolilor cardiovasculare. Se datorează acizilor graşi esenţiali pe care-i conțin din plin, și acizilor mononesaturaţi care scad nivelul colesterolului din sânge. Colesterolul menținut în limitele normale asigură sănătatea vaselor de sânge și protecţie împotriva accidentelor cerebrale, a infarctului miocardic.

Sunt recomandate în anemie

Alunele sunt o sursă bogată de vitamina D, substanţă care contribuie la menţinerea unor nivele normale de calciu şi fosfor în sânge. Deficienţa de vitamina D duce la numeroase afecțiuni ale oaselor. De aceea, specialiștii recomandă alunele de pădure copiilor anemici, tinerilor în creştere sau persoanelor vârstnice.

×
Subiecte în articol: alune de pădure