x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare De ce e bine să nu arunci semințele de pepene

De ce e bine să nu arunci semințele de pepene

30 Aug 2017   •   12:07

Multe persoane, atunci când se înfruptă dintr-o felie de pepene verde, aleg cu grijă semințele și apoi le aruncă, pentru că cred că nu au niciun beneficiu pentru sănătate. Se înșală amarnic, scrie clicksanatate.ro.

Zemosul și răcorosul pepene verde este fără doar și poate vedeta sezonului estival. Miezul lui te hidratează și are efect duretic, ajutându-te să elimini toxinele din organism. Ei bine, află că și semințele sale sunt bogate în substanțe nutritive: seleniu, zinc, potasiu, cupru, proteine esențiale, fibre. Nu le mai da deoparte! 

Sfat

Lasă-le la uscat la soare și ia o jumătate de linguriță de semințe de pepene în combinație cu alte semințe (de in, de susan), de două ori pe săptămână. Stimulează sistemul imunitar, sunt bune pentru inimă și echilibrează nivelul de zahăr din sânge. Le poți da și prin râșniță, obținând o pudră pe care o poți înghiți mai ușor.  

Știai că... 

... există și ulei presat la rece din semințe de pepene verde? Acesta este folosit pe scară largă de locuitorii din vestul Africii. Constituie un ingredient ideal pentru hidratarea pielii și a părului, și se regăsește și în produsele de îngrijire pentru copii.

×
Subiecte în articol: pepene rosu pepene semințe de pepene