x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare De ce e bine să nu consumi prea puțină sare

De ce e bine să nu consumi prea puțină sare

23 Mai 2016   •   18:10
De ce e bine să nu consumi prea puțină sare

Deși până acum se credea că sarea consumată în cantitate mare poate crește riscul de afecțiuni cardiovasculare, cercetătorii atenționează și că o cantitate prea mică de sare poate presupune aceleași riscuri, scrie clicksanatate.ro.

La aceste concluzii au ajuns oamenii de știință de la Universitatea McMaster din Canada și cei de la Centrul de Studii Medicale Hamilton după ce au analizat starea de sănătate în cazul a 130.000 de persoane din 49 de țări.

Inițial, specialiștii le-au verificat obiceiurile alimentare, mai exact cantitatea de sare pe care obișnuiau să o includă în dietă.

Mai apoi, i-au supus pe voluntari la mai mai multe teste medicale, printre care evaluarea tensiunii arteriale, dar și riscul de afecțiuni cardiace.

Astfel, cercetătorii au ajuns la concluzia că un consum prea mic de sare poate favoriza apariția afecțiunilor cardiovasculare, chiar dacă persoana nu are probleme cu tensiunea arterială.

Aceste persoane erau mai predispuse infarcturilor miocardiace, atacurilor de cord, dar și accidentelor vascular cerebrale.

×
Subiecte în articol: sare consumul de sare iod