x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare De ce trebuie neapărat să mănânci ficat de pasăre

De ce trebuie neapărat să mănânci ficat de pasăre

30 Sep 2016   •   16:36
De ce trebuie neapărat să mănânci ficat de pasăre

Ficatul de pui este consumat pentru gustul său delicios, însă puţini ştiu că acesta alungă stresul sau că previne cancerul, scrie clicksanatate.ro.

Iată ce beneficii poţi avea dacă vei include în alimentaţia ta acest preparat:

Previne anemia şi îmbunătăţeşte vederea

Ficatul de pui este o sursă grozavă de vitamina A. Acesta este şi motivul pentru care acest aliment este recomandat persoanelor care au probleme cu vederea. În plus, ficatul de pui conţine o cantitate mare de vitamina B12, care ajută la producerea globulelor roşii, dar şi în prevenirea anemiei.

Diminuează apariţia cancerului de colon

Ficatul de pui are în compoziţie şi acid folic. Acesta este recomandat în alimentaţiei femeilor tinere, care folosesc anticoncepţionale. Diminuează riscul apariţiei cancerului colului uterin. Un alt aspect important, ficatul de pui mai conţine şi seleniu. Astfel, persoanele care consumă acest aliment frecvent îşi menţin tiroida sănătoasă.

Te scapă de stres

Ficatul de pui te protejează de stres, îți întăreşte sistemul imunitar și, datorită niacinei, vitamina B3, din compoziția lui, previne și o afecţiune gravă: pelagra. Vorbim de o boală care are numeroase simptome precum diareea, inflamarea mucoaselor şi a pielii care capătă aspect de solzi. Carnea de pui si tonul sunt principalele surse de niacină.

×
Subiecte în articol: ficat de pasăre ficat