x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare De ce trebuie să începi să bei apă pe stomacul gol în fiecare dimineață

De ce trebuie să începi să bei apă pe stomacul gol în fiecare dimineață

19 Aug 2016   •   17:11
De ce trebuie să începi să bei apă pe stomacul gol în fiecare dimineață

Noi obișnuim să bem apă doar când ne este sete, după ce mâncăm, sau după o gustare dulce. Dar, știi când ar trebui să bei apă? Răspunsul este dimineața, pe stomacul gol, scrie clicksanatate.ro.

Organismul uman este 70 % apă, iar acest lucru înseamnă că, pentru a ne menține sănătoși, trebuie să ne începem ziua bând un pahar cu apă. În plus, apa este esențială pentru funcționarea corectă a tuturor organelor.

În plus, apa este perfectă atunci când îți este sete, dar dacă este băută pe stomacul gol previi toate afecțiunile pe care le-ai putea dezvolta de-a lungul timpului.

Iată care sunt cele mai importante beneficii pe care le are apa băută pe stomacul gol:

 

1. Stimulează metabolismul

Cel mai important beneficiu pe care-l are apa băută pe stomacul gol este că stimulează metabolismul cu o rată de 25 %. Dacă ții dietă și bei apă, vei slăbi mai repede, pentru că este accelerat procesul de digestie a alimentelor. În plus, pentru cele mai bune rezultate ar trebui să bei aproximativ 3 litri de apă pe zi.


2. Stimulează sistemul imunitar

Suntem conștiente că apa este indispensabilă pentru menținerea sănătății și a stării de bine. Dar ceea ce mai trebuie să știm este că apa este necesară pentru menținerea sub control a fluidelor din organism. Și, prin facerea unui obicei din băutul apei pe stomacul gol, este stimulat sistemului imunitar, lucru care previne dezvoltarea de infecții în corp.

×
Subiecte în articol: apă apa cu lamaie