x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare De ce trebuie să mănânci brânză în fiecare zi

De ce trebuie să mănânci brânză în fiecare zi

09 Aug 2014   •   09:51
De ce trebuie să mănânci brânză în fiecare zi

Colesterol, gastrită... și alte încă patru motive la fel de serioase pentru care trebuie să consumăm brânză, în fiecare zi, ca terapie complementară a acestor afecțiuni. 

Brânza este unul dintre cele mai importante alimente preparate din lapte. Astfel, în funcţie de gust, putem alege dintr-o gamă variată de produse, de la brânza autohtonă, de vacă, de oaie, de bivoliţă, de burduf, topită sau de capră, până la brânzeturile-specialitate, din import, cu mucegai, cu usturoi, cu verdeţuri sau cu fructe. Indiferent de sortiment, brânza este o sursă excelentă de calciu, vitamine şi grăsimi pentru organism. 

1. Recomandată celor care au colesterol
Brânza este recomandată persoanelor cu probleme cardiovasculare sau cu un nivel al colesterolului mărit, datorită conţinutului scăzut de grăsimi saturate. Totodată, brânza proaspătă de vaci sau brânza de capră sunt indicate persoanelor care doresc să slăbească deoarece sunt foarte săţioase şi conţin mai puţine calorii decât alte sortimente de brânză. Pentru stimularea digestiei, brânza poate fi asociată cu o salată de crudităţi din care nu vor lipsi salata verde, mărarul şi pătrunjelul.

2. Bună împotriva gastritei
Persoanelor care suferă de ulcer sau de gastrită le este recomandat consumul de brânză proaspătă. Dar atenţie! Trebuie evitate brânzeturile sărate pentru că acestea agravează starea de aciditate. Sunt recomandate brânza dulce de vaci, caşul nesărat şi urda.

Citește articolul integral pe RevistaFelicia.Ro

Vezi și



Citește și
Brânza scade riscul de cancer la sân

×
Subiecte în articol: felicia terapii complementare