x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Dieta bolnavului de litiază biliară. Află ce trebuie să mănânci

Dieta bolnavului de litiază biliară. Află ce trebuie să mănânci

de Cristina Mălășanu    |    01 Aug 2014   •   20:05
Dieta bolnavului de litiază biliară. Află ce trebuie să mănânci

În procesul de vindecare al tuturor bolilor aparatului digestiv, o alimentație corespunzătoare poate ajuta cu până la 50 la sută (sau mai mult). Dieta, pentru bolnavul de litiază biliară, este deci foarte importantă.

Dacă aţi fost diagnosticaţi cu litiază biliară primul pas constă în adaptarea regimului alimentar la noua situaţie. Nu trebuie să disperaţi, ci doar să fiţi prudenţi şi să respectaţi câteva reguli alimentare.

Litiaza biliară este provocată de dezvoltarea unor calculi biliari în vezicula biliară sau în căile biliare fiind este mai frecventă la femei decât la bărbaţi. Pentru a nu face crize biliare trebuie să adoptaţi un regim alimentar adecvat. Sfatul medicului internist este acela de a nu te opera imediat ce ai aflat că ai pietre la fiere dacă boala este asimptomatică. Doar în cazul în care calitatea vieţii este afectată de crizele de bilă se impune operaţia.

Citește și Băutura Fericirii! Află rețeta și bucură-te de ea!

Alimente permise
Regimul alimentar al unei persoane care are calculi biliari include suficiente alimente, din toate grupele alimentare. în această categorie intră produsele uşoare, dietetice, care trebuie consumate pe parcursul unei zile şi repartizate în 4 – 5 mese mici. Sunt permise: 
...................................

Citește articolul integral pe RevistaFelicia.Ro

×