x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Dieta daneză. Cum să slăbești 20 de kilograme în doar 13 zile

Dieta daneză. Cum să slăbești 20 de kilograme în doar 13 zile

07 Sep 2016   •   16:57
 Dieta daneză. Cum să slăbești 20 de kilograme în doar 13 zile

Cunoscută și sub numele de dieta care schimbă metabolismul, dieta daneză este un regim alimentar care se bazează pe reguli și restricții deosebit de stricte. Astfel, nu doar că pierzi kilogramele nedorite, dar, de asemenea, îți îmbunătățești metabolismul și estompezi celulita, scrie clickpentrufemei.ro.

În timpul dietei daneze, greutatea scade relativ repede datorită unei diminuări semnificative a cantității de grăsimi și de carbohidrați pe care le consumi. Cei care vor să urmeze acest regim alimentar, trebuie să respecte câteva reguli. Doar așa reușești să pierzi până la 20 de kg în 13 zile.

Păreri pro și contra

Toate dietele sărace în calorii au dezavantaje. Principalul inconvenient al acestui regim alimentar este că organismul nu primește toate substanțele nutritive necesare. Rezultatul? Dificultăți de concentrare, slăbiciune, stare de somnolență, iritabilitate. Din acest motiv, dieta nu este recomandată persoanelor care desfășoară o muncă fizică și nici celor bolnavi sau care s-au tratat recent de vreo afecțiune. Asta pentru că acest regim alimentar slăbește sistemul imunitar și crește riscul de îmbolnăvire. Specialiștii atrag atenția că dietele sărace în calorii pot provoca, de asemenea, boli de rinichi și de intestine.

Pe de altă parte, în ciuda tuturor dezavantajelor menționate mai sus, mulți care au slăbit cu această dietă spun că regimul are rezultatelor vizibile. În plus, kilogramele pierdute nu se depun la loc după încheierea dietei. Un alt avantaj este faptul că dietă daneză îmbunătățește metabolismul și grăsimile pierdute nu se depun la loc vreme de doi ani. Însă cel mai important avataj este că dieta estompează celulita.

×
Subiecte în articol: dieta daneză dieta regim