x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare E anotimpul cireșelor. Efectele umitoare asupra organismului

E anotimpul cireșelor. Efectele umitoare asupra organismului

21 Mai 2016   •   18:01
E anotimpul cireșelor. Efectele umitoare asupra organismului

 A început sezonul cireșelor, care sunt absolut delicioase, scrie clickpentrufemei.ro. Dar atunci când le mănânci, te bucuri de mult mai mult decât de gustul lor. Sunt bogate în antioxidanți și oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru insomnie, dureri articulare și grăsimea de pe abdomen.
Iată de ce trebuie să mănânci cireșe:

Previn diabetul

Cireșele dulci au un indice glicemic mai mic de 22, în timp ce la caise, struguri, piersici, afine sau prune, trece peste 39. Acest lucru le face o alegere mai bună pentru o gustare de fructe, mai ales pentru diabetici, în comparație cu multe alte fructe care sunt bogate în zahăr.
Combat insomnia

Suferi de insomnie sau adormi foarte greu? Sucul de cireșe este salvarea. Bea suc de cireșe după jumătate de oră după ce te-ai trezit și la fel înainte de masa de seară. Acest lucru te va ajuta să dormi mai bine pentru că cireșele sunt bogate în melatonină.

Notă : Există un nivel mai ridicat de melatonină în tarta cu cireșe, comparativ cu cireșele dulci.
Scad grăsimea abdominală

Cireșele sunt recomandate pentru a ține o dietă dacă vrei să slăbești. Sunt cele care oferă o nutriție vitală pentru o viață lungă și sănătoasă. O cană de cireșe conține 90 de calorii cu o sursă bogată de fibre, proteine, plus vitamina A și C.

 

×
Subiecte în articol: cireşe cozi de cireșe luna cireșelor