x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Efectele cafelei asupra psihicului

Efectele cafelei asupra psihicului

16 Aug 2016   •   16:51
 Efectele cafelei asupra psihicului

Cafeaua are rol de protecţie contra depresiei. Acesta se datorează cafeinei, substanţă care se găseşte în cafea, potrivit unui studiu recent, care a fost efectuat la Universitatea din Qingdao, China, scrie clicksanatate.ro.

Cercetarea a trecut în revistă cele mai serioase studii realizate pe această temă între anii 1980 și 2015, cu date privitoare la legătura dintre cafea și depresie sau între cafeină și depresie, relatează Agerpres.

Consumul de cafea și cafeină se asociază semnificativ cu o reducere a riscului depresiv, au constatat autorii studiului, după cum indică medicul Alain Cohen în publicația „Journal international de médecine“. Astfel, consumul regulat de cafea sau cofeină (față de lipsa consumului) scade acest risc cu circa 25% (în medie). Se pune constant întrebarea care este cantitatea potrivită de cafea sau de cafeină. Aceasta este greu de stabilit, deoarece variază în funcție de fiecare persoană.

Cercetătorii menționează un efect variabil pornind de la o cafea și mergând până la șase cafele pe zi. Cifra rezonabilă ar fi la mijloc: între 2 și 4 cești pe zi, ceea ce corespunde la circa 300 de mg de cafeină în funcție de tipul de cafea și modul de pregătire. Cafeina se găsește îndeosebi în ceai, ciocolată, în băuturile carbogazoase și energizante.

×
Subiecte în articol: cafea psihic