x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Efectele secrete ale ciocolatei amărui

Efectele secrete ale ciocolatei amărui

10 Mai 2016   •   16:29
Efectele secrete ale ciocolatei amărui

Ciocolata amăruie poate să „lucreze“ muşchii corpului în același mod cum stimulează antrenamentele de exerciții aerobice corpul. Nu o spunem noi, ci rezultatele studiilor în domeniu, scrie clickpentrufemei.ro.

Despre ciocolata neagră se știe că este o sursă excelentă de flavonoide și are proprietăți antioxidante. Mai mult decât atât, ciocolata care are un conținut mare de cacao, de cel puțin 75%, stimulează producția de endorfină și serotonină, hormonii care îmbunătățesc starea de spirit, reglează circulația sangvină și tensiunea arterială.

Un alt aspect important despre beneficiile consumului de ciocolată neagră înainte de efort fizic este că aceasta crește nivelul de oxid nitric, care favorizează creșterea masei musculare și accelerează recuperarea.
Este dovedit științific

Oamenii de știință americani de la Universitatea Wayne State din Detroit, SUA, au descoperit că porţiile mici de ciocolată neagră, de exemplu două-trei pătrățele, au efecte pozitive asupra sănătății în general, în special cea musculară.

În cadrul experimentelor, specialiștii și-au concentrat atenția asupra mitocondriilor, supranumite „uzinele energetice“ ale celulelor, ce poartă acest supranume pentru rolul esenţial pe care îl au în producerea energiei.

Cercetătorii au descoperit că substanța epicatechina produce o reacție musculară asemănătoare cu cea provocată de efortul fizic intens.

×
Subiecte în articol: ciocolata ciocolata amaruie