x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Elixir NATURAL pentru insomnie. Reteta bauturii care iti poate asigura un somn linistit

Elixir NATURAL pentru insomnie. Reteta bauturii care iti poate asigura un somn linistit

de Larisa Eremia    |    11 Aug 2015   •   17:49
Elixir NATURAL pentru insomnie. Reteta bauturii care iti poate asigura un somn linistit

Insomnia este o tulburare care afectează aproximativ 50% din populația adultă la nivel mondial. Stresul și agitația își pun amprenta asupra calității somnului și pentru a evita somniferele sau chiar și tratamentele homeopate, vă prezentăm în continuare un remediu delicios: sucul de vișine.

Legătura între sucul de vișine și somn
Cercetătorii de la Universitatea de Stat din Louisiana au concluzionat în urma unui studiu că două pahare de suc de vișine consumate în fiecare zi îmbunătățesc calitatea somnului. De fapt, cei care beau acest suc pot dormi cu aproximativ 90 de minute mai mult în fiecare noapte, relatează specialiștii de la http://www.healthyfoodhouse.com/.

La experiment au participat șapte adulți, timp de două săptămâni. La sfârșitul acestei perioade, au urmat alte două săptămâni în care nu au mai băut suc, dar li s-a servit o băutură placebo. Rezultatele obținute? În perioada în care cele șapte persoane au consumat băutura din vișine au dormit cu aproximativ 84 de minute mai mult în fiecare noapte.

Cum este posibil? Sucul de vișine conține melatonină și aminoacidul esențial triptofan, două elemente care induc somnul. Pigmentul roșu din aceste fructe conține o enzimă care reduce inflamația și descompune triptofanul.

Rețeta sucului
1 măr verde
250 gr vișine (fără sâmburi)
½ cană de căpșune
½ castravete
2 bețe de țelină
½ lămâie

 

×
Subiecte în articol: insomnie suc de visine