x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare ELIXIRUL RUSESC. Cea mai populară băutură terapeutică din Rusia şi efectele sale benefice

ELIXIRUL RUSESC. Cea mai populară băutură terapeutică din Rusia şi efectele sale benefice

21 Feb 2018   •   16:38
ELIXIRUL RUSESC. Cea mai populară băutură terapeutică din Rusia şi efectele sale benefice

Această băutură a fost remediul salvator pentru bolnavii de febră tifoidă în timpul Primului Război Mondial, fiind și un aliment hrănitor.

Asta mai ales pentru perioada cumplită de foamete, dar şi un tonic extraordinar în iernile geroase sau în verile caniculare.

De atunci, băutura şi-a câştigat "reputaţia" de panaceu, în special în Rusia, unde aceasta este atât de populară, încât a devenit băutură tradiţională.

Cvas este numele acestei licori magice, a cărei valoare terapeutică a făcut înconjurul lumii. Este o băutură fermetată, probiotică, preparată din diferite tipuri de pâine (secară, grâu, orz) sau din diferite tipuri de fructe (mere, pere, lămâi, afine, mure, zmeură, coacăze). În componenţa cvasului se regăsesc o mulţime de microelemente şi vitamine necesare vieţii, cum ar fi acidul lactic, vitaminele grupei B, calciul, magneziul, fosforul, dar şi aminoacizi.

Datorită procesului de fermentaţie, cvasul posedă o serie de proprietăţi terapeutice. Microorganismele care se stabilesc în cvas în timpul procesului de fermentaţie normalizează digestia şi înlătură bacteriile de la nivelul stomacului. Mai mult decât atât, băutura este de real ajutor celor ce suferă de gastrită, celor ce suferă de afecţiuni ale inimii sau celor cu sistemul nervos slăbit.

Te-ar putea interesa și

Remedii naturale care combat tusea. Ce simplu e!

Consumul de cartofi reduce riscul de apariţie a cancerului gastric

Ştiaţi că aceste obiceiuri ne fac la fel de mult rău ca și fumatul?

Aminoacizii din componenţa cvasului pot descompune şi elimina celulele moarte sau bolnave. În plus, cvasul fortifică smalţul dinţilor, vindecă ulcerele şi favorizează slăbirea, deoarece accelerează metabolismul.

Reţeta elixirului rusesc:

Ingrediente:

– 5 felii de pâine de secară sau neagră (sau fructe)
– 100g stafide.................................................

Citește mai departe ingrdientele și metoda de preparare a elixirului rusesc

×