x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Fructul care inlocuieste mai multe medicamente

Fructul care inlocuieste mai multe medicamente

28 Mai 2018   •   15:25
Fructul care inlocuieste mai multe medicamente

In Grecia antica erau foarte cunoscute proprietatile tamaduitoare ale fructelor, fie ele de livada sau de padure. Iar cirestele erau considerate adevarate medicamente.


Expertii au reusit sa demonstreze ca acest fruct contine o cantitate uriasa de substante necesare organismului. Cercetatorii au enumarat doar o parte din patologiile cu care ciresele pot lupta in organismul uman.

De asemenea, ciresele pot stopa dezvoltarea unor afectiuni de sanatate. Spre exemplu, ele pot incetini extinderea tumorilor, si amelioreaza considerabil ateroscleroza. In egala masura ii ajuta pe cei care sufera de alergie, artroza sau reumatism.

Studiile efectuate de oamenii de stiinta au aratat ca in compozitia cireselor se regasesc polifenoli naturali – flavonoizi. Ei sunt cei care au proprietati intaritoare. Astfel, peretii vaselor sanguine isi recapata vigoarea.

Fermenul este capabil sa elimine toxinele din organism. Expertii au constatat prezenta in cirese a melatoninei, care, la randul ei, intareste sistemul nervos. In plus, o cantitate de numai 50 de mililitri de suc de cirese poate actiona ca un antidepresiv.

 

×