x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Gheara diavolului – leacul care alină 7 dureri

Gheara diavolului – leacul care alină 7 dureri

11 Feb 2019   •   22:58
Gheara diavolului – leacul care alină 7 dureri

În ciuda numelui respingător, care provine de la forma fructului său oval, încapsulat în coaja lemnoasă, cu doi spini centrali mari și două rânduri laterale de brațe acoperite de țepi, această plantă alină durerea, fiind totodată un remediu eficient în tratarea şi prevenirea afecţiunilor de tot felul.

Gheara diavolului ( Harpagophytum procumbens ), planta ierboasă care crește pe terenuri nisipoase și foarte aride, la altitudini de 500-1000 de metri, în Africa de Sud, în Namibia și în Madagascar, este unul din cele mai puternice remedii naturale împotriva durerilor, reușind, prin proprietățile sale antiinflamatorii și analgezice, să îmbunătățească mobilitatea persoanelor care suferă de osteoartrită sau de reumatism degenerativ.

Partea cea mai frecvent folosită a plantei sunt tuberculii, partea umflată a rădăcinii, din care se extrag substanţele antiinflamatoare, care ulterior ajung în compoziţia medicamentelor, a gelurilor şi a cremelor. Rezultate foarte bune în terapie s-au obținut și din frunze și flori.

Gheara diavolului este folosită în prevenirea și tratarea unor boli, dintre care amintim șapte:

1. Ateroscleroza - tratamentul cu gheara diavolului poate preveni ateroscleroza, dacă este administrat într-o cură de o lună şi jumătate. Datorită efectului său antioxidant ajută la preîntâmpinarea depunerilor de colesterol pe pereţii vaselor de sânge. Are efect de reducere a nivelului colesterolului din sânge și de combatere a hipertensiunii, principalele premise de formare a plăcilor de aterom pe artere.

2. Dureri de spate (sciatică, spondiloză, lumbago) –

......................

Citește mai departe despre bolile în care are efect GHEARA DIAVOLULUI

Sursa foto

×