x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Iată cât de simplu se prepară cea mai sănătoasă băutură pe bază de ghimbir

Iată cât de simplu se prepară cea mai sănătoasă băutură pe bază de ghimbir

27 Mar 2016   •   16:40
Iată cât de simplu se prepară cea mai sănătoasă băutură pe bază de ghimbir

Ghimbirul este unul dintre cele mai puternice condimente, fiind considerat un super-aliment de oamenii din întreaga lume. Medicii au demonstrat că reduce inflamația, îmbunătățește digestia și întărește sistemul imunitar.

Aroma și gustul distinctiv sunt date de uleiurile esențiale pe care le conține. Ghimbirul are proprietăți antivirale, antibacteriale și antifungice, fiind un adjuvant naturist în tratamentul bolilor cardiovasculare.

Potrivit healthyfoodhouse.com, o singură ceașcă cu ceai de ghimbir consumată în fiecare zi reduce riscul de atac cerebral, grație nutrienților care „dizolvă” grăsimile care blochează arterele.

În plus, această rădăcina stimulează circulația sanguină, facilitând transportarea oxigenului, a mineralelor și vitaminelor către fiecare celulă din corp.

 

Iată cum se prepară:

Ingrediente:

Miere crudă și organică

Lapte de cocos

¼ linguriță turmeric

¼ linguriță de ghimbir

O ceașcă cu apă

 

Preparare:

Ceaiul de ghimbir nu presupune un procedeu de preparare foarte sofisticat. Nu trebuie decât să adăugați apa și pudrele picante într-un recipient pe foc. În momentul în care lichidul începe să clocotească, reduceți temperatura la minimum și lăsați să fiarbă pentru alte 7-10 minute.

Adăugați lapte de cocos și strecurați într-o ceașcă. Îndulciți cu miere după gust și bucurați-vă de ceaiul gustos și sănătos.

×