x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Ierburile aromatice care te ajută atunci când ai diabet

Ierburile aromatice care te ajută atunci când ai diabet

12 Iul 2016   •   21:51
Ierburile aromatice care te ajută atunci când ai diabet

Menținerea unui nivel normal al glicemiei în cazul celor diagnosticați cu diabet zaharat este necesar pentru păstrarea sănătății generale. Dieta are rolul ei, la fel și sportul, renunțarea la fumat și reducerea greutății corporale. Unele condimente sau ierburi aromatice pot reduce glicemia și ameliora simptomele specifice acestei afecțiuni, scrie ziarulring.ro.

Busuiocul

Una dintre ierburile aromatice folosite cu succes pentru scăderea nivelului de glucoză din sânge este busuiocul. Are puterea de a reduce cu circa 7% nivelul glicemiei de după masă și cu 17% al nivelului de glucoză din sânge măsurat între mese.

Ghimbirul

Rădăcina de ghimbir are proprietăți antidiabetice, hipolipidice și antioxidative, ceea ce-l face un aliat în controlul nivelului de zahăr din sânge.

Ghimbirul poate să îmbunătățească și sensibilitatea la insulină, la fel cum are efect în reducerea stresului oxidativ, dezechilibru corelat cu boli ca diabetul.

Mai mult, scade nivelul colesterolului „rău” și e de ajutor în diete. Un studiu apărut recent a arătat că ghimbirul este util în diabetul de tip 2, dacă timp de 2 luni, se iau zilnic 2-3 capsule cu pulbere sau 2-3 căni de ceai de ghimbir.

×
Subiecte în articol: busuioc diabet ghimbir ierburi aromatice