x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Imunitatea – cât prețuiește? 5 sfaturi pentru sezonul rece

Imunitatea – cât prețuiește? 5 sfaturi pentru sezonul rece

22 Oct 2018   •   22:43

Cea mai bună investiție este cea în imunitatea fiecăruia. Cu toții ne dorim să trăim bine și zi de zi depunem efort pentru asta: căutăm job-uri bine plătite, construim case frumoase, economisim pentru vacanțe de vis. Puțini sunt însă cei care conștientizează că starea de bine depinde, în primul rând, de sănătate, iar sănătatea – de sistemul nostru imunitar.

De-ar fi posibil să ne proiectăm imunitatea într-un program sketch up și astfel să pătrundem în toată esența sa „inginerească”, funcționarea sistemului imunitar ar fi mult mai simplu de înțeles și gestionat. Din păcate, însă, tehnologiile nu au avansat într-atât și nu ne rămâne decât să facem din îngrijirea sistemului imunitar o prioritate în fiecare zi. Întărirea imunității e un proces continuu asupra căruia poți să lucrezi respectând câteva reguli: odihnă, activitate fizică și o alimentație sănătoasă. La capitolul alimentație, ne-am gândit că e oportun să venim cu câteva recomandări. Natura ne pune la dispoziție câteva alimente ce fac minuni pentru sistemul tău imunitar, dacă sunt consumate regulat și dacă urmezi sfatul medicului.

Vezi în continuare care sunt acestea:

Alimente care îți protejează imunitatea #1. Mierea. Acest produs este folosit de veacuri și întotdeauna a fost apreciat pentru proprietățile sale. Mierea este cel mai puternic energizant natural. Pe lângă faptul că ne oferă un tonus minunat, mierea conține o mulțime de substanțe necesare organismului nostru. Vitaminele C, A, D și K și cele din complexul B – sunt toate prezente în miere. Acizii organici pe care îi conține mierea sunt: gluconic, fosforic, formic, lactic, citric. Aceștia au un rol esențial în buna funcționare a metabolismului nostru. Datorită proprietăților sale, mierea mai este considerată un antibiotic natural. De ce să iei pastile, dacă poți ucide bacteriile și microbii îndulcindu-te puțin?

.......................

Citește mai departe și află care sunt cele 5 alimente-medicament pentru imunitate

Citește și Ce să mănânci pentru a supraviețui cancerului la sân

×