x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept

Info

01 Oct 2008   •   00:00

1 octombrie 2008:Compass Group a devenit primul contractant de catering din Londra care a primit certificarea organică de la Soil Association. Mai mult, acesta este doar al doilea punct de lucru certificat din întreaga Anglie.



BIO LA CASA ALBĂ
Viitorul preşedinte al SUA trebuie să facă o grădină organică pe pajiştea de la Casa Albă, ca să dea un exemplu cetăţenilor americani. Casey Gustowarow şi Daniel Bowman Simon, doi militanţi bio, bat SUA în lung şi-n lat, îi educă pe oameni cu privire la beneficiile "mâncării" crescute acasă şi strâng semnături pe o petiţie prin care viitorul preşedinte este îndemnat să facă agricultură eco. Cei doi călătoresc într-un mini-autobuz de şcoală botezat Mobilul "WhoFarm" – prescurtarea de la "White House Organic Farm Project" (Proiectul fermei organice la Casa Albă). (F.Z.)


CATERING ECO
Compass Group a devenit primul contractant de catering din Londra care a primit certificarea organică de la Soil Association. Mai mult, acesta este doar al doilea punct de lucru certificat din întreaga Anglie. Compass a primit certificarea pentru restaurantul său de la firma de avocatură Lawrence Graham. O gamă de produse organice se regăseşte în mod normal în meniul pus la dispoziţia celor 600 de angajaţi. În plus, aceştia primesc o dată pe lună o masă 100% bio. Oficialii Compass au declarat că speră să certifice şi alte puncte de lucru în anii următori. (F.Z.)


DESPĂGUBIRI
O fermă organică din SUA va primi un milion de dolari despăgubire de la vecinii convenţionali care i-au contaminat recoltele cu pesticide. Tribunalul din regiunea Santa Cruz a dat câştig de cauză unui fermier bio care s-a trezit în situaţia de a nu mai putea să-şi vândă cantităţi importante din recoltele de plante aromatice din 2006 şi 2007 din cauză că acestea au fost contaminate cu pesticide aplicate pe legumele din fermele convenţionale din vecinătate. Mai mult, juraţii au apreciat că pagubele suferite de fermierul organic se ridică la un milion de dolari. (F.Z.)


LIDERI SĂNĂTOŞI
În timp ce China este zguduită de scandaluri legate de siguranţa alimentară, elita politică de la Beijing mănâncă doar bio. Liderii ţării sunt feriţi de laptele cu melamină, legumele cu pesticide toxice sau peştele otrăvit, fiind serviţi cu carne de vită liberă de hormoni din Mongolia, ceai organic din zonele subalpine ale Tibetului şi orez crescut cu apă provenită din topirea zăpezii din zona montană, relatează presa internaţională. Şi acestea sunt suplimentate de un mecanism guvernamental care furnizează produse ecologice de la ferme care lucrează după reguli stricte. (F.Z.)

×
Subiecte în articol: bio