x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Infuzie de tei contra aftelor.

Infuzie de tei contra aftelor.

de Gina Matei    |    23 Mai 2011   •   21:00
Infuzie de tei contra aftelor.

O cana de ceai de tei cald va scapa de insomnii, nevroze, anxietate si depresie. "Ceaiul de tei este un puternic relaxant. Pentru efectul de calmare, se va bea caldut cu cateva ore inainte de culcare", precizeaza Cristina Balanescu, medic primar medicina generala, cu competenta in tera­pii complementare, de la Centrul Medical Clar Med. In uz intern, infuzia obtinuta dintr-o lingurita de flori la 250 ml de apa clocotita, este un calmant al tusei. Prin urmare, se administreaza in gripe, viroze insotite de tuse. De asemenea, stimuleaza transpiratia si scade febra.

Gargara contra stomatitelor
Gargara cu infuzie de tei trateaza afectiunile cavitatii bucale: stomatite, afte, gingivite. Totodata, specialistul nostru recomanda gargara cu ceai de tei si pentru tratarea inflamatiilor amigdalelor. Pentru aceasta, se face o infuzie din 25 g de flori la 250 ml de apa clocotita la care se adauga cinci grame de bicarbonat de sodiu. "Gargara se face doar cu ceai cald", atrage atentia specialistul nostru.

In cosmetica
Pe langa proprietatile terapeutice, florile de tei reusesc sa faca minuni si in cosmetica. Compresele cu infuzie din flori de tei redau ochilor stralucirea si atenueaza cearcanele. Totodata, cu infuzie calduta din flori de tei putem sa ne spalam pe fata dupa ce ne-am dema­chiat. Aceasta infuzie are proprietati hidratante si emoliente. Iar daca aveti tenul cuperozic, specialistul nostru va propune sa fierbeti 35 de grame de flori uscate cu 500 mililitri de apa. Dupa 10 minute, se tamponeaza cu aceasta infuzie zonele cuperozice, cu eruptii cutanate sau locurile cu inflamatii dureroase.

Baie pentru corp
O baie cu decoct de tei este o solutie la indemana pentru oricine isi doreste o piele frumoasa. Asadar, doctor Cristina Balanescu recomanda sa preparati un decoct dintr-un kilogram de frunze si trei litri de apa. Se fierbe un sfert de ora si apoi se adauga in cada de baie. Specialistul nostru recomanda aceste bai si copiilor.

Compozitie:
● substante mucilaginoase
● ulei volatil
● flavonoide
● gume
● tanin
● zahar

×