x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Infuzii contra alergiei la polen

Infuzii contra alergiei la polen

de Gina Matei    |    04 Apr 2011   •   18:53
Infuzii contra alergiei la polen
Sursa foto: /THINKSTOCK

159710-18-29-sante-3.jpgSunătoarea
Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, avertizează persoanele suferinde de alergii că nu numai în acest sezon, ci pe tot parcursul anului un alergen puternic este praful,  cu care intrăm peste tot în contact. Din acest punct de vedere, polenul, alergen de sezon, este mai uşor de evitat. Astfel, persoanele sensibile trebuie să se abţină de la a mirosi florile, de a le pune în camere, mai ales în dormitor, de a se plimba pe alei sau în livezi cu pomi înfloriţi. Alergii frecvente şi puternice sunt declanşate de florile de sezon cu mirosuri pătrunzătoare: narcise, zambile, frezii etc. În aceste cazuri, primele simptome sunt: pete roşii pe piele şi mâncărimi puternice. Pentru a atenua aceste simptome, medicul Cristina Bălănescu recomandă sunătoarea, pasiflora şi teiul. Primele două se administrează sub formă de tinctură, infuzie şi tablete. Se administrează fie 30 de picături de tinctură, fie o tabletă sau o cană de infuzie zilnic. Toate acestea se consumă seara, pentru că au şi un uşor efect sedativ. Infuzia de tei se prepară dintr-o lingură cu plantă la 250 ml de apă.
Contra mâncărimilor se pot face tamponări cu tinctură de mentă pe zonele afectate. Tamponări se pot face şi cu infuzie din această plantă.

 

Trei-fraţi-pătaţi
Trei-fraţi-pătaţi este printre cele mai eficiente plante antialergice. Se folosesc frunzele, florile şi tulpinile, care se prepară sub formă de infuzie sau tinctură. Infuzia se face dintr-o lingură cu plantă la 250 ml de apă şi se admi­nistrează câte o cană de trei ori pe zi. Din tinctură se admi­nistrează câte 20 de picături de trei ori pe zi.
La fel de eficientă este şi coada şoricelului, din care se prepară o infuzie. Este nevoie de o lingură cu plantă şi 250 ml de apă şi se beau două căni pe zi.
De asemenea, specialistul nostru recomandă decoctul din rădăcină de iarbă mare. La 200 ml de apă se adaugă o lingură cu rădăcină, se fierb 20 de minute. Se consumă câte trei-patru linguri din acest decoct pe parcursul zilei.

×
Subiecte în articol: terapii complementare