x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Inhalatiile spun PA migrenelor

Inhalatiile spun PA migrenelor

00 0000   •   00:00

Cum scapam de durerile insuportabile de cap? Binecunoscutele "pastile de cap" pot prezenta efecte adverse. De aceea, cele mai indicate remedii pentru a scapa de migrene sunt ceaiurile, compresele si masajul tamplelor cu uleiuri volatile. Dr. Larisa Ionescu-Calinesti, medic specialist medicina interna, competenta apifitoterapie, din cadrul Centrului National de Acupunctura si Homeopatie, recomanda un tratament al migrenelor care consta in comprese cu infuzie rece de menta aplicate pe frunte. De asemenea, specialistul arata ca, administrata intern, infuzia de maghiran, de flori de tei sau de iasomie ne scapa de constantele dureri de cap. Se beau doua-trei cani cu infuzie zilnic, iar un astfel de tratament trebuie sa dureze zece zile. Un alt remediu care calmeaza migrenele il constituie inhalatiile cu infuzie de busuioc. Se prepara o infuzie dintr-o lingura cu frunze si flori de busuioc la o cana cu apa, se pune intr-un vas si se fac inhalatii, avand capul insa acoperit cu un prosop.

In cazul in care sunteti la serviciu si nu aveti foarte mult timp la dispozitie, cel mai indicat tratament impotriva migrenelor este automasajul.

Masaj

Trebuie doar sa va instalati confortabil si sa respirati profund. Apoi, inchideti ochii, asezati-va degetele mari pe centrul fruntii si descrieti cercuri catre tample. Efectuati de zece ori aceasta miscare si incheiati masandu-va usor tamplele. O alta tehnica este cea in care aplicati o presiune usoara cu degetele asupra pielii capului. Incepeti de la tample si continuati spre gat. Repetati miscarea de zece ori.

MAGNEZIU. Durerile intense de cap pot fi inlaturate printr-o cura de magneziu. Studii recente au demonstrat ca magneziul corecteaza hipersensibilitatea creierului, una dintre cauzele aparitiei migrenelor. Doza recomandata de specialisti este de 300 mg de magneziu sub forma de pilule, administrate o data pe zi. Aceasta cantitate reduce semnificativ intensitatea migrenelor. Specialistii recomanda insa prudenta in cazul persoanelor cu afectiuni ale stomacului, deoarece cantitatile mari de magneziu le pot crea complicatii.

BUSUIOC, MENTA. Pentru ca efectul automasajului tamplelor sa fie maxim, este indicata folosirea uleiului esential de busuioc. In acelasi scop poate fi utilizat si uleiul de menta, care are proprietati antispastice, analgezice si antibacteriene. Menta poate fi administrata si intern, sub forma de infuzie, preparata din 30 de grame de planta uscata la un litru cu apa. Se beau trei cani pe zi timp de o saptamana, recomanda dr. Larisa Ionescu-Calinesti.
×
Subiecte în articol: terapii complementare