x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Kilograme mai puţine cu infuzie din frunze de viţă

Kilograme mai puţine cu infuzie din frunze de viţă

de Gina Matei    |    14 Sep 2010   •   00:00
Kilograme mai puţine cu infuzie din frunze de viţă

Este perioada în care frunzele de nuc şi frunzele de viţă împrumută din nuanţele toamnei. Aşadar, grabiţi-vă să le culegeţi cât încă mai sunt verzi, vă sfătuieşte Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med. Astfel, vă veţi putea bucura de proprietăţile terapeutice ale acestora, proprietăţi care nu sunt puţine.

STIMULEAZĂ DIGESTIA
Frunzele de nuc au un parfum puternic, specific, dar o dată cu uscarea acesta dispare. Nici gustul nu este tocmai plăcut, fiind uşor amar. Frunzele de nuc conţin uleiuri volatile, multe minerale, amidon şi albumină. Se pot folosi sub formă de infuzie sau decoct. În cazul în care se administrează intern, infuzia stimulează digestia. "Se administrează câte o lingură de infuzie din oră în oră", adaugă specialistul nostru. În diabetul zaharat, infuzia din frunze de nuc ajută la scăderea nivelului glicemiei.

COLOREAZĂ PĂRUL
Dacă se administrează extern, decoctul este eficient pentru calmarea picioarelor obosite. În acest caz se fac băi. Totodată, pentru că acesta are un rol de calmare, specialistul nostru îl recomandă pentru tratarea rănilor.
Dacă doriţi stimularea creşterii părului, apelaţi cu încredere tot la decoctul de frunze de nuc. Iar dacă v-ar plăcea ca părul să capete o nuanţă roşcată, adăugaţi-l în apa de clătit.
Spălăturile cu decoct sunt eficiente în cazul candidozelor, atât ale celor bucale, cât şi ale celor genitale.

ATENUEAZĂ CEARCĂNELE
Frunzele de viţă-de-vie conţin săruri minerale, flavonoizi, lecitină. Folosită intern, infuzia reglează ciclul menstrual. De asemenea, este foarte bună în sângerările apărute la menopauză.
Specialistul nostru vă recomandă infuzia din frunze de viţă-de-vie pentru a tempera pofta de mâncare. Aceasta se administrează înainte de masă. "Rolul acesteia este de a scădea apetitul, dar trebuie adoptat şi un stil de viaţă echilibrat, cu dietă şi exerciţii fizice, menţionează doctor Cristina Bălănescu.
Extern, băile cu decoct de viţă-de-vie tratează hemoroizii şi, la picioare, îmbunătăţesc circulaţia sângelui. Decoctul poate fi folosit în dermatite, eczeme.
Spălăturile zilnice cu decoct de viţă-de-vie calmează mâncărimile ce însoţesc conjunctivita. Cu rol cosmetic, specialistul nostru recomandă decoctul pentru atenuarea cearcănelor şi a acneei.

×
Subiecte în articol: terapii complementare