x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Lăcrămioarele calmează migrenele

Lăcrămioarele calmează migrenele

18 Apr 2011   •   20:38
Lăcrămioarele calmează migrenele
Sursa foto: /Thinkstock

161723-04-17-sante-20.jpgCristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul Medical Clar Med, vă spune cum să profitaţi de proprietăţile florilor de primăvară.

Lăcrămioare. Infuzia de lăcrămioare calmează migrenele şi reface organismul după ameţeli. Infuzia se prepară dintr-o lingură de flori sau frunze la 250 ml de apă. Se lasă la infuzat 10-15 minute şi se bea o cană pe zi, timp de 10-15 zile. Pentru că este toxică, specialistul nostru vă sfătuieşte să nu depăşiţi doza recomandată şi să nu faceţi cura cu infuzie de lăcrămioare mai mult de 2-3 ori pe an. Datorită mirosului plăcut, lăcrămioarele se folosesc în industria parfumurilor.

 

Toporaşi
 „Aceste flori au rol laxativ”, precizează doctor Cristina Bălănescu. Tocmai de aceea, sunt recomandate pentru combaterea constipaţiei. Toporaşii au şi rol expectorant. În acest sens, infuzia din flori de toporaşi ajută în tratarea bronşitelor, a tusei. Infuzia se prepară dintr-o linguriţă cu flori de toporaşi la 250 ml de apă clocotită. Se poate îndulci cu miere şi se beau trei căni pe zi, până când trece tusea. În cazul în care aveţi eczeme, aplicaţi comprese cu infuzie rece pe zonele afectate. Pentru această infuzie puneţi o mână de flori de toporaşi într-o jumătate de litru de apă sau lapte clocotit.

 

Narcisele
 Petalele de narcise au proprietăţi calmante, dezinfectante şi emoliente. Astfel, petalele de narcisă galbenă pot fi utilizate pentru tratarea stărilor de agitaţie, a diareei, tusei şi astmului. Se prepară o infuzie dintr-o linguriţă cu flori uscate şi mărunţite, peste care se toarnă 250 ml de apă clocotită.
În uz extern, bulbii de narcisă sunt eficienţi în afecţiunile reumatismale. Se fierbe o lingură dcu bulbi de narcisă mărunţiţi şi 250 ml de apă timp de 10 minute, după care se aplică pe zonele afectate.

 

Brânduşa
 Infuzia obţinută dintr-o linguriţă de flori de brânduşă şi 250 ml de apă este utilă în tratarea gutei. În uz extern, aceeaşi infuzie este un remediu contra rănilor şi a degerăturilor.

OPTIMISM. De parfumul şi aspectul acestor flori vă puteţi bucura şi dacă le puneţi în vază. „Ele dau o stare de bine, dau senzaţia de înviorare”, precizează specialistul nostru. Aceste flori fac bine tuturor, dar mai ales persoanelor pesimiste şi lipsite de energie.

×
Subiecte în articol: terapii complementare