x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Lapte bio la Pukka

Lapte bio la Pukka

de Florina Zainescu    |    18 Iul 2008   •   00:00
Lapte bio la Pukka

ÎN CAPITALĂ  ●  Oferta de lactate fără chimicale se diversifică
Bucureştenii care pun preţ pe sănătate pot să cumpere, mai nou, lapte eco. Dar şi kefir, iaurturi şi felurite brînzeturi.



ÎN CAPITALĂ  ●  Oferta de lactate fără chimicale se diversifică
Bucureştenii care pun preţ pe sănătate pot să cumpere, mai nou, lapte eco. Dar şi kefir, iaurturi şi felurite brînzeturi.

Laptele nu trebuie să lipsească dintr-o alimentaţie sănătoasă. Este bogat în proteine, calciu, fosfor, vitamine din grupul B, vitaminele A, D şi E, are potasiu, sodiu şi cantităţi mici de zinc, fier, seleniu, magneziu, cupru şi vitamina C. Iar laptele obţinut de la animale crescute în sistem ecologic, fără antibiotice şi chimicale de sinteză periculoase, este mult mai sănătos decît cel convenţional, fiind mai bogat în acizi graşi benefici, antioxidanţi şi vitamine.  

PRODUSE. Şi locuitorii Capitalei se pot bucura acum de beneficiile consumului de lapte bio. La magazinul Pukka Food se găseşte, de săptămîna trecută, lapte bio de vacă şi de capră. Este vorba despre lapte integral, disponibil în două variante: proaspăt şi UHT.

Pe lîngă lapte, la Pukka se găsesc şi alte produse lactate – kefir, iaurturi simple sau cu fructe, smîntînă, unt – şi brînzeturi – perle de brînză cu smîntînă, telemea de oaie, brînză de burduf, brînză Tilsit din lapte de oaie, Bio Mozzarella, Bio Feta, emmentaler.

Smîntîna, untul, brînzeturile şi caşcavalul eco sînt "cunoştinţe mai vechi" ale bucureştenilor bio-interesaţi, acestea fiind comercializate de ceva vreme în magazinele Naturalia şi la Leacul. De asemenea, cooperativa Biocoop din Sibiu comercializează lactate şi brînzeturi bio, iar Asociaţia Valea Asăului îşi vinde lactatele în magazinele Ronel Com din Oneşti, Comăneşti şi Asău. Brînzeturi, unt, emmentaler şi caşcaval bio se mai găsesc şi în marile lanţuri de retail.

×
Subiecte în articol: lapte bio