x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Leacul miraculos adus din Tibet de alpiniști

Leacul miraculos adus din Tibet de alpiniști

29 Iun 2018   •   17:49
Leacul miraculos adus din Tibet de alpiniști

Rolul curativ al răşinilor naturale este cunoscut din antichitate, însă, printre aceste medicamente vegetale, există o răşină specială, dar foarte greu de găsit. Aceasta deoarece locul ei de formare este Podişul Tibet, acolo unde trăiesc cei mai longevivi oameni.

Misterioasa răşină se numeşte ştiinţific Asphaltum, însă, popular, i se spune balsam de munte sau răşina mumie (mumio). Folosită încă de pe vremea lui Aristotel şi studiată zeci de ani în laboratoarele moderne, răşina s-a dovedit a fi un panaceu, vindecînd aproape toate bolile Pămîntului. Însă cel mai spectaculos efect al tratamentului cu mumio este prelungirea tinereţii cu cel puţin 10 ani. Dacă găsiţi mumio, nu întîrziaţi să folosiţi acest leac despre care se spune că ar fi şi cel mai bun remediu pentru menţinerea siluetei.

Un leac adus de alpinişti

Mumio este considerată o răşină, dar, de fapt, nu se ştie exact ce e şi cum s-a format. Unii cercetători consideră că face parte din regnul mineral, alţii cred că este de origine vegetală, iar alţii l-au asociat cu excrementele diferitor animale sau l-au catalogat drept produsul activităţii albinelor sălbatice.

Se găseşte în locuri greu accesibile omului, cum ar fi grotele, peşterile sau stîncile din zona Podişului Tibet şi Pamir, fiind colectată de la înălţimi de pînă la 5.000 m, în special în Kazahstan şi Kîrghizstan.

Misterioasa substanţă are mai multe denumiri: răşină mumie (mumio), balsam de munte, sucul stîncilor, sîngele munţilor sau lacrima munţilor. Este ultilizată ca remediu mai ales în India, Iran, Arabia, Asia Centrală, Caucaz şi o parte din Europa, fiind considerată un panaceu, după ce s-a constatat de mii de ani că are proprietăţi curative în foarte multe boli.

În formă brută, arată ca un conglomerat de culoare brun-închisă, complet solubil în apă şi foarte puţin solubil în alcool, iar prelucrat, se prezintă ca o pudră cu gust amărui. Se înmoaie la căldura mîinilor şi are un miros specific de smoală.

Exact ce are nevoie organismul uman

Potrivit specialiştilor, mumio conţine cel puţin 85 de elemente diferite, între care doi aminoacizi care nu apar în alţi produşi naturali.

Se spune că, pentru a trăi, organismul uman are nevoie de 50 de microelemente, toate regăsindu-se în această răşină. Printre ele se numără acidul benzoic, arginina, acidul glutamic şi cel aspartic, dar şi steroizi, vitamine din grupele B şi P, calciu, magneziu, mangan, seleniu, nichel, pînă la cupru, iod, bismut, crom, beriliu sau zirconiu.

Conţine aproape jumătate din tabloul lui Mendeleev.

Unele minerale aflate în cantităţi infime în acest produs sînt necesare organismului exact în acele procente. Ca şi cum mumio ar fi special creată de natură pentru a salva sănătatea omului.

Proprietăţi

Mumio este recunoscută ca un tonic puternic.

Are capacitatea de a întări imunitatea.

Ajută la mărirea masei şi forţei musculare.

Îmbunătăţeşte activitatea glandelor hormonale.

Măreşte cu 16-29% capacitatea la efort.

Micşorează foarte mult durata de recuperare a organismului după boală şi efort.

Populaţia din zonele unde se găseşte în natură mumio şi care îl foloseşte frecvent trăieşte cu 10-12 ani mai mult decît oriunde altundeva în lume.

Sursa: doctorexpres.ro

×
Subiecte în articol: mumio Shilajit Asphaltum