x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Mărul îmbu­nă­tăţeşte ni­velul colesterolului bun

Mărul îmbu­nă­tăţeşte ni­velul colesterolului bun

de Gina Matei    |    14 Apr 2011   •   17:53

Un măr pe zi scade nivelul co­leste­rolului rău şi îmbu­nă­tăţeşte ni­velul colesterolului bun, fără a provoca creşterea în greutate a femeilor, potrivit unui studiu re­al­i­zat de cercetătorii din Florida.

Astfel, femeile care mănâncă 75 de grame de mere uscate, timp de şase luni, au înregistrat o scă­de­re cu 23% a nivelului colest­e­rolului rău, precizat Bahram H. Arjmandi, profesor şi pre­şe­dinte al departamentului de nu­tri­ţie la Universitatea de Stat Florida.

De asemenea, nivelul coleste­ro­lu­lui bun a crescut cu aproximativ 4%. Chiar dacă fe­me­i­lor in­clu­se în studiu li s-a cerut să mă­nân­ce mere uscate, cercetătorii sunt de părere că acelaşi efect îl au şi merele proas­pe­te. Efectul mărului se datorează conţinutului ridicat de fibre.

×