x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Masaj cu ulei de levănţică

Masaj cu ulei de levănţică

de Andrada Floria    |    22 Apr 2008   •   00:00

Una dintre soluţiile cele mai eficiente şi plăcute pentru a scăpa de astenia de primăvară o constituie masajul de relaxare.

Una dintre soluţiile cele mai eficiente şi plăcute pentru a scăpa de astenia de primăvară o constituie masajul de relaxare. Tehnicile masajului de relaxare sînt aceleaşi din cel clasic. Ceea ce le deosebeşte însă este intensitatea redusă a masajului de relaxare. Alunecările pe suprafaţa corpului, netezirea pielii, fricţionările uşoare şi mişcările vibratorii aplicate cu palma deschisă predomină în cadrul masajului de relaxare.
 

Sedativ

Însă masajul nu este complet dacă nu este realizat cu uleiuri speciale de relaxare. Iar cel mai eficient ulei volatil în lupta cu stresul şi cu astenia de primăvară este cel de levănţică. Levănţica are un puternic efect de relaxare, dar şi de sedare. De aceea, persoanele care simt oboseala specifică asteniei de primăvară vor putea beneficia în urma masajului de un somn odihnitor. Tot pentru a adormi cu uşurinţă după o zi stresantă ne putem masa tîmplele cu ulei de levănţică. Uleiul volatil de levănţică are chiar proprietăţi antidepresive şi de stimulare a sistemului nervos.

Masajul nu se realizează aplicînd uleiul volatil nediluat pe piele, deoarece poate provoca iritaţii. Pentru masajul de relaxare, uleiul volatil se pune într-un ulei-bază (de măsline, de sîmburi de struguri sau de migdale). În 250 mililitri de ulei-bază se pun zece picături de ulei volatil. Această combinaţie nu are doar efect de relaxare, ci hidratează şi catifelează pielea.
 

Euforie

Cei care sînt mereu obosiţi şi îşi simt corpul amorţit se pot desfăta cu un masaj realizat cu ingrediente speciale: ulei de măsline combinat cu ulei de jojoba, ulei de migdale, flori de gălbenele, puţină vitamina E şi cîteva picături de ulei volatil de levănţică. Acest amestec aplicat pe tot corpul creează o uşoară stare de euforie.

Efectul de relaxare poate fi dobîndit şi cu ajutorul uleiului de trandafir, de iasomie, ylang-ylang sau patchouli. Masajul cu aceste uleiuri este recomandat seara, deoarece are efect sedativ. Există însă o serie de uleiuri volatile care pot fi aplicate tot printr-un masaj de relaxare în cursul zilei: uleiul de eucalipt, de brad sau de cimbru. Aceste uleiuri ne oferă energia de care avem nevoie pentru a face faţă cu brio activităţilor solicitante de peste zi.

 

ROZMARIN. Uleiul volatil de rozmarin este recomandat persoanelor care depun efort fizic sau psihic. Deoarece substanţele din uleiul de rozmarin stimulează atît capacităţile mentale (de memorare, de învăţare), cît şi pe cele fizice. Masajul cu ulei de rozmarin este benefic împotriva febrei musculare, a durerilor de cap şi a oboselii.

×
Subiecte în articol: ulei relaxare volatil terapii complementare