x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Masajul care-l aduce pe Mos Ene

Masajul care-l aduce pe Mos Ene

27 Sep 2005   •   00:00
TERAPII COMPLEMENTARE
Atunci cand ne asezam seara in pat, dupa o zi obositoare, ar trebui sa uitam de toate grijile si sa lasam somnul sa isi faca treaba: sa ne relaxeze. Pentru ca daca problemele de peste zi ne macina si in timpul noptii, exista posibilitatea sa suferim de insomnie si ca dimineata sa ne trezim mai obositi decat atunci cand am mers la culcare.

In aceste cazuri, unele persoane apeleaza la solutia salvatoare: diverse substante sau chiar medicamente care provoaca somnul. Masajul este una dintre cele mai bune metode care ne ajuta sa gasim linistea de peste noapte. "Cand se instaleaza stresul, apar manifestari pe care omul le simte la nivelul muschilor. Atat masajul shiatsu, cat si cel clasic ajuta la eliberarea de stres si la inducerea starii de relaxare din punct de vedere fizic, dar si psihic", ne asigura doctorul Serban Damian, medic specialist in acupunctura, maseur profesionist masaj clasic si shiatsu.

De la picioare spre cap

Astfel, o sedinta intre 20 si 60 de minute de masaj normal sau shiatsu, realizat apasand bland cu cotul, cu pumnul sau cu podul palmei diverse puncte de pe tot corpul, ne poate ajuta sa dormim mai bine. "Relaxarea indusa de masaj este atat de profunda, incat unii dintre pacienti adorm chiar in timpul tratamentului", explica dr. Serban Damian. Specialistul trebuie sa efectueze pe intreg corpul pacientului atat miscari de presiune in zonele unde muschii sunt incordati, cat si deplasari usoare ale palmei sau ale podului palmei pe tegument, ca un fel de mangaiere. Specialistul recomanda ca sedinta sa inceapa cu masarea membrelor inferioare si sa se incheie in zona capului.

AROMA SI MELOTERAPIA. Pentru ca masajul sa aiba rezultatele scontate, trebuie asigurata o atmosfera cat mai placuta. Astfel, sedinta de masaj se realizeaza intr-o camera izolata fonic, cu luminozitatea scazuta. Terapia prin masaj poate fi insotita de meloterapie (muzica in surdina) si de aromaterapie. Masajul shiatsu se poate realiza chiar daca pacientul este imbracat, insa masajul clasic se efectueaza direct pe piele, cu ajutorul uleiurilor aromatice. Acestea faciliteaza miscarile maseurului si creeaza o stare generala de bine.

×
Subiecte în articol: masajul terapii complementare