x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Metoda Covasna – sau cum te vindecă Mama-Natură

Metoda Covasna – sau cum te vindecă Mama-Natură

19 Noi 2018   •   00:22
Metoda Covasna – sau cum te vindecă Mama-Natură

Pentru bolnavii cardiovasculari, Metoda Covasna rămâne alegerea cea mai fericită de terapie, cea care le poate diminua la jumătate „pumnul de medicamente” pe care sunt nevoiți să îl ia zilnic.

În România, se află o treime dintre izvoarele termale și minerale din Europa, fapt care ar trebui să o situeze în avanscena turismului balnear continental. Sănătate mai multă, bani mai mulți – din turismul medical. Teoretic, așa stau lucrurile. Practic, nu. Cele peste 160 de stațiuni și localități balneare nu oferă în mod uniform serviciile cu care am putea să ne mândrim. După 1990, cei care frecventau aceste stațiuni erau preponderent pensionari. Studii științifice arată însă că o serie de boli consierate ale vârstei înaintate au o incidență tot mai mare asupra tinerilor, cei care astăzi sunt invitați să își reseteze proiectul de viață, luând în calcul păstrarea sănătății.

Despre aceste lucruri am vorbit la Covasna, stațiune în care sunt tratate în special bolile de inimă, cu Herman Rosner, specialist în domeniul turismului balnear.

„O mie de izvoare de sănătate înseamnă bogăția de ape minerale, compoziția lor chimică foarte diversificată, înseamnă mofetele, includem tot aicea și METODA COVASNA dezvoltată la Spitalul de Recuperare Cardiovasculară din Covasna, unde peste 55 de ani, datorită doctorului Benedek, care a condus acest spital care acum îi poartă numele, s-a elaborat metoda concretă, cât, cum și sub ce formă se folosesc acești factori naturali, în funcție de afecțiunile pe care le are pacientul”, spune Herman Rosner.

Covana este situată în arcul Carpaților, ceea ce înseamnă sute de kilometri (către Vrancea și Buzău) de păduri, care produc un aer foarte bogat în ioni negativi și în aerosoli rășinoși, altitudinea foarte favorabilă celor cu afecțiuni cardiovasculare și metoda de tratament Covasna, care a fost validată de-a lungul a 55 de ani.

Ce înseamnă, de fapt, METODA COVASNA?

De 55 de ani, la Covasna se practică o metodă de tratament recunoscută în lume. Pe cât de celebră, pe atît de simplă.

„Metoda Covasna înseamnă.....................

Citește mai departe despre extraordinara metodă de tratament din stațiunea Covasna

×