x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Miracol necunoscut: uleiul de semințe de cânepă. 7 indicații terapeutice prețioase

Miracol necunoscut: uleiul de semințe de cânepă. 7 indicații terapeutice prețioase

17 Iul 2014   •   19:29
Miracol necunoscut: uleiul de semințe de cânepă. 7 indicații terapeutice prețioase

N-ar trebui să confundăm cânepa... comună cu hașișul. Cea dintâi nu e nocivă și, preparată corespunzător, poate aduce reale beneficii pentru sănătate. Uleiul din seminţe de cânepă contribuie la menţinerea sănătăţii şi a frumuseţii zi de zi, datorită raportului optim dintre acizi graşi omega 3 şi omega 6, ceea ce îl face foarte compatibil cu organismul uman.

Se obţine prin presarea la rece a seminţelor de cânepă şi este unul dintre cele mai sănătoase uleiuri naturale. Proprietăţile uleiului de cânepă sunt prea puţin cunoscute în România. În ţări ca Marea Britanie, Germania sau Canada este folosit constant în alimentaţie datorită raportului ideal de 3:1 între acizii graşi esenţiali omega 6 şi omega 3. Dezechilibrul dintre omega 6 şi omega 3 predispune la obezitate, oboseală, depresii, boli cardiovasculare şi îmbolnăvirea pielii. S-a calculat că, în alimentaţia modernă, raportul dintre cei doi acizi graşi esenţiali ajunge până la 20:1, departe de raportul optim.

Dieta occidentală conţine un nivel ridicat de omega 6 (în defavoarea omega 3), ducând la dezechilibre ce predispun la numeroase boli. De aceea uleiul de cânepă aduce multiple beneficii şi poate fi folosit în diverse situaţii. Unul dintre cele mai cunoscute efecte ale sale este acela de a scădea colesterolul mărit, prin accelerarea proceselor metabolice. Numeroasele studii medicale făcute asupra uleiului de cânepă arată efectul său benefic asupra valorilor mari ale colesterolului şi trigliceridelor din sânge. S-a observat, în paralel, şi ameliorarea hiperglicemiei. Nu trebuie neglijat că are un efect benefic asupra sistemului reproducător feminin, reducând simptomele premenstruale sau de la menopauză şi asupra sistemului reproducător masculin, prevenind problemele prostatei. De asemenea, acizii graşi prezenţi în uleiul de cânepă ajută la oxigenarea şi la hidratarea corectă a pielii, făcându-l util în eczeme, dermatite atopice, psoriazis, lupus având, de asemenea, şi efect antibacterian, antimicotic şi antiviral. Uleiul se poate administra ca atare, în cantitate de 10-20 ml zilnic sau în salate, cu paste sau orez, pe cartofi la cuptor. Este hrănitor, dând şi o savoare deosebită preparatelor la care îl adăugăm. Este important să nu se încingă, de aceea se adaugă la preparatele calde înainte de consum, direct în farfurie.

Indicaţii terapeutice
..................................................

Citește continuarea AICI ca să afli care sunt cele 7 grupe de boli în care acționează benefic uleiul din semințe de cânepă și care sunt indicațiile terapeutice

×
Subiecte în articol: felicia terapii complementare