x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Natura, cel mai bun leac pentru trup şi suflet

Natura, cel mai bun leac pentru trup şi suflet

de Florina Zainescu    |    31 Mai 2009   •   00:00
Natura, cel mai bun leac pentru trup şi suflet
Sursa foto: VICTOR STROE/EDITURA INTACT

Miresme şi gusturi alese, leacuri şi culori "rupte" din natură. Aceasta este oferta "Târgului pentru o viaţă sănătoasă" găzduit la acest sfârşit de săptămână de Muzeul Ţăranului Român din Capitală.

Zeci de bucureşteni s-au înghesuit ieri în curtea muzeului pentru a descoperi oferta de servicii şi produse "verzi". Vremea neprietenoasă nu i-a oprit să se bucure de gustul pâinii eco, de aroma sucului de mere fără chimicale şi a vinului din struguri ecologici, de dulceaţa mierii naturale sau de beneficiile uleiurilor fine de măsline.

Şi nici să stea la coadă pentru o bucată de brânză sau de mezel preparate după reţete tradiţionale. Ceaiurile şi produsele terapeutice din plante medicinale ecologice sau naturale au atras şi ele numeroşi muşterii.

Şi în zona produselor cosmetice şi de îngrijire corporală naturale şi ecologice a fost agitaţie mare. Momiţi precum albinele de parfumul naturii, dar şi de explicaţiile vânzătorilor, oamenii s-au înghesuit să testeze parfumuri, uleiuri şi creme de tot felul. "Asta e o cremă cu struguri. Am tăiat ciorchinele şi l-am pus", a încercat să mă "agaţe" un negustor de cosmetice naturale.

Peste drum, clientele primeau explicaţii despre beneficiile cremelor cu lapte de iapă şi de capră. Un pic mai încolo, într-o învălmăşeală de corpuri şi braţe, mai mulţi vizitatori încercau să culeagă de pe rafturi şampoane, geluri de duş, ape de parfum, uleiuri corporale sau detergenţi ecologici.

LECTURĂ DE COLECŢIE. Şi pentru că este un târg pentru viaţă sănătoasă, din ofertă nu lipsesc... bicicletele pentru toate vârstele şi nici cărţile pe teme de sănătate. Jurnalul Naţional este prezent şi el cu cărţile din colecţia "Viaţă Sănătoasă", dar şi cu CD-uri cu Muzică de Colecţie, DVD-uri cu filme celebre şi nu în ultimul rând cu cărţile din "Biblioteca Pentru Toţi".

Dacă v-am stârnit curiozitatea, puteţi trece şi astăzi pe la Muzeul Ţăranului pentru a cumpăra bunătăţi pentru trup şi suflet. Un leu din costul biletului de intrare va fi donat către Asociaţia Mai Mult Verde.

×
Subiecte în articol: bio