x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Nouă semne ignorate ale cancerului la sân

Nouă semne ignorate ale cancerului la sân

29 Aug 2016   •   15:02
 Nouă semne ignorate ale cancerului la sân

Pe lângă noduli, cancerul de sân mai are și alte simptome, trecute cu vederea de cele mai multe ori de doamne și domnișoare. Iată 9 semne ignorate ale cancerului de sân, scrie clickpentrufemei.ro.

1.      Modificarea mameloanelor
Ai observat că mameloanele și-au schimbat culoarea, consistența sau chiar sunt dureroase la atingere? Mai mult, din ele se scurge un lichid care nu este lapte matern? Atunci este cazul să-ți faci cât mai repede o programare la medicul ginecolog pentru un consult.

2.      Mărirea porilor
Un simptom mai puțin cunoscut al cancerului de sân este mărirea porilor și modificări ale pielii la nivelul pieptului. Aspectul de coajă de portocală sau ridarea pielii sunt semne care ar trebui să te pună pe gânduri că ceva nu este în regulă.

3.      Vănătâi inexplicabile
Te-ai lovit ușor la unul din sâni dar vânătaia apărută pare semnul unui traumatism grav? Dacă vânătaia nu dispare în decurs de 2-3 zile, este cazul să ceri și sfatul unui medic.

4.      Tuse persistentă
Deși nu ai fost răcită și nu ai avut vreo viroză sau altă problemă respiratorie, te confrunți cu o tuse care nu-ți dă pace și nu trece cu niciun tratament. Ei bine, aceasta poate fi simptomul unui cancer de sân, deoarece în multe cazuri acesta se extinde la plămâni.

5.      Tulburări digestive
Dacă până acum nu aveai probleme cu constipația sau cu tranzitul intestinal accelerat, iar acum problemele au devenit aproape zilnice, atunci și acesta este un simptom demn de luat în considerare.

×
Subiecte în articol: cancer cancer la san