x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Pâine cu miere, leacul-minune împotriva mahmurelii

Pâine cu miere, leacul-minune împotriva mahmurelii

28 Dec 2010   •   15:11
Pâine cu miere, leacul-minune împotriva mahmurelii
144005-.jpgCercetătorii britanici au realizat recent un studiu care arată că leacul cel mai bun pentru mahmureală îl reprezintă pâinea cu unt şi cu miere, alături de un ceai fierbinte. Mierea, spun nutriţioniştii, conţine fructoză, care ajută corpul să lupte cu efectele neplăcute ale abuzului de alcool.

Specialiştii Societăţii Regale de Chimie din Marea Britanie ne explică: simptomele dezagreabile - dureri de cap, greaţa, voma - pe care le încercăm în cursul stării de mahmureală se datorează faptului că, prin metabolizarea alcoolului, rezultă, în prima fază, acetaldehida - o substanţă toxică pentru organism.

Ulterior, acetaldehida este transformată - cu ajutorul fructozei - în acid acetic, care este descompus, în cursul proceselor metabolice obişnuite ale organismului, rezultând dioxid de carbon, care este eliminat natural, prin plămâni.

Consumand paine prajita ca "suport" pentru miere, ingeram sodiu si potasiu, care ajuta si ele corpul sa se descurce cu excesul de alcool, scrie descopera.ro.

Preventiv, cercetatorii mai recomanda: sa bem un pahar cu lapte, inainte de a incepe sa bem alcool (laptele reduce absorbtia alcoolului); sa alegem, de preferinta, bauturi alcoolice de culoare deschisa, limpezi (mai degraba decat alcooluri cu tot felul de adaosuri, inclusiv extracte vegetale, pentru ca acestea pot inrautati mahmureala), sa alternam bauturile spirtoase cu cele nealcoolice si sa bem un pahar mare cu apa inainte de culcare, pentru a evita deshidratarea, care face mahmureala si mai neplacuta. (Si, bineinteles, sa bem cu masura.

×