x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Pătlagina, planta care te ferește de dureri de rinichi

Pătlagina, planta care te ferește de dureri de rinichi

18 Oct 2016   •   11:16
Pătlagina, planta care te ferește de dureri de rinichi

Pătlagina este o sursă bogată de mucilagii, dar conține și uleiuri volatile şi substanțe antibiotice, fitoncide, fitochinona, carotenoizi. De asemenea, are din plin minerale (potasiu, sodiu, magneziu, sulf, calciu, fier, zinc, mangan si cupru) și vitamine (K, A, C, PP). Această plantă poate să prevină, dar chiar și să trateze, numeroase afecțiuni, scrie clicksanatate.ro.

Această plantă poate fi un ajutor de nădejde în bronșite cronice, crize de astm bronșic, sinuzită, rinită, hemoragii pulmonare, tuse convulsivă, emfizem pulmonar și tubercuIoză. Pătlagina este un remediu natural, excelent în gastrite, ulcer gastroduodenal ori diaree.

În plus, pătlagina previne ateroscleroza, scade tensiunea arterială și reduce colesterolul rău. Poate să-ți fie de ajutor și în mai multe tipuri de cancer, în stomatite, gingivite, conjunctivite, răni sau arsuri ori herpes.

Câteva moduri de folosire a pătlaginei

Semințele de pătlagină previne formarea pietrelor la rinichi

O linguriță de semințe de pătlagină pe zi, alături de 50 de ml de ceai făcut din cicoare previn formarea pietrelor la rinichi. În plus, ține la distanță cancerul de sân și de prostată.

×
Subiecte în articol: rinichi dureri de rinichi patlagina