x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Petale de crin împotriva cearcănelor

Petale de crin împotriva cearcănelor

de Gina Matei    |    26 Mai 2009   •   00:00
Petale de crin împotriva cearcănelor
Sursa foto: /STOCKEXPERT

"Petalele de crin au efect antimicrobian, calmant şi cicatrizant, tocmai de aceea sunt recomandate tenurilor cu probleme: acnee, răni şi arsuri uşoare", spune Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare, de la Centrul de Sănătate Clar Med.



Dintr-o lingură de petale proaspete de crin şi o cană cu apă de 250 ml se prepară o infuzie sau un decoct. După ce se strecoară foarte bine, cu apa respectivă se spală sau se curăţă faţa cu comprese. La fel de eficiente sunt şi măştile cu petale de crin, care au la bază mierea, în cazul tenurilor uscate, sau argilă, pentru tenurile grase.

Şi pentru că parfumul de crin generează o stare de bună dispoziţie şi echilibru, iar pielea are de câştigat datorită proprietăţilor calmante, antiseptice şi hidratante, medicul Cristina Bălănescu recomandă băile în care se adaugă câteva petale de crin. Acestea au efect relaxant şi menţin tonicitatea pielii.

Proprietăţi cicatrizante
Benefice sunt şi uleiurile volatile şi fitocidele, substanţe existente în petalele de crin. Datorită acestor substanţe, petalele de crini au proprietăţi cicatrizante foarte puternice, calmante, care reduc stresul şi ajută la reglarea bătăilor inimii.

Decoctul de bulb sau tinctura de petale pot ameliora tulburările de memorie, stările nervoase, stresul şi angoasele.

Crinul este eficient şi în abcese, faringite, furuncule, laringite, insomnii, otite, răni, tuse uscate. În cazul rănilor, abceselor sau arsurilor se coace bulbul şi se badijonează local.

Cataplasmele din petale de crin atenuează cearcănele. Pentru obţinerea efectului scontat, este indicat să se facă zilnic aceste aplicaţii", precizează medicul Cristina Bălănescu.

×
Subiecte în articol: crin terapii complementare petale