x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Planta de munte care luptă cu infecţiile şi protejează inima. Află rețetele medicinale, cu indicații și contraindicații

Planta de munte care luptă cu infecţiile şi protejează inima. Află rețetele medicinale, cu indicații și contraindicații

19 Oct 2018   •   09:35
Planta de munte care luptă cu infecţiile şi protejează inima. Află rețetele medicinale, cu indicații și contraindicații

Din ce în ce mai rar întâlnită în flora autohtonă, această plantă este pusă sub protecţia legii şi declarată monument al naturii. Deşi are o varietate de specii, cea mai cunoscută dintre ele se găseşte în zona montană şi atrage atenţia prin culoarea albastră – violacee a florilor sale.

Planta este un adevărat „medicament" dăruit de natură, deoarece conţine ulei volatil, minerale şi un principiu activ numit amarogentină, considerată cea mai amară substanţă din lume, motiv pentru care i se mai în popor şi "fierea pământului".

Planta e socotită un remediu natural excelent în tratarea multor afecţiuni, precum: boli hepatice, dischinezii biliare, depresii, reumatism, incontinenţă urinară sau anemie.

Mai mult decât atât, este de real folos în menţinerea imunităţii organismului, fiind un scut de apărare în lupta cu infecţiile şi ajută la vindecarea bolilor de inimă.

Vă prezentăm mai departe 3 (trei) de tinctură, rachiu și ceai medicinal, obținute din această plantă. Află numele ei și rețetele, cu indicații și contraindicații terapeutice.

Te-ar interesa și Hemodializa şi fistula arteriovenoasă

Citește și Sfatul medicului, pentru boli grave

 

×