x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare PLANTA MAGICĂ A DACILOR te ajută să lupți cu viciile și cu... cancerul

PLANTA MAGICĂ A DACILOR te ajută să lupți cu viciile și cu... cancerul

10 Iun 2015   •   13:05
PLANTA MAGICĂ A DACILOR te ajută să lupți cu viciile și cu... cancerul

Numele latin al pătrunjelului este „Petroselinum crispum” şi vine din limba greacă (“petros” – piatră, iar “selinon” – ţelină). Grecii antici o foloseau atât ca aliment, cât şi ca plantă medicinală. Cu frunzele sale erau decorate şi aromatizate mâncărurile, dar erau şi încoronaţi învingătorii în întrecerile sportive sau erau tratate muşcăturile de şarpe ori de scorpion. Planta provine de pe malurile Mării Mediterane şi a ajuns pe actualul teritoriu al României cu cel puţin 2000 de ani în urmă. În prezent, pătrunjelul este cel mai folosit zarzavat în bucătăria tradiţională românească, iar până nu demult, era un remediu redutabil în medicina noastră populară.

Cum putem consuma pătrunjelul
Orice fruct, legumă sau zarzavat este preferabil să fie consumat în stare crudă. Prin prepararea termică, nu numai culoarea şi aroma, dar cea mai mare parte din enzime şi vitamine se pierd. Frunza verde de pătrunjel tocată mărunt se poate adăuga la orice mâncare gătită, la sfârşit, după ce prepararea termică s-a încheiat, sau la salate. Pentru că rădăcina de pătrunjel este şi ea valoroasă din punct de vedere nutritiv, o putem consuma, de asemenea, crudă, dată pe răzătoare, în amestec cu morcov şi ţelină.

Aliat uluitor în terapia unor boli grave - inclusiv diferite forme de cancer - pătrunjelul e poate și mai interesant pentru faptul că te poate ajuta să lupți cu vicii precum fumatul, alcoolul etc. Cum? Citește mai departe, AICI.



Dieta cu Pătrunjel. Slăbești SĂNĂTOS 4-5 kilograme în numai o săptămână

Dieta cu Patrunjel se tine o saptamana si te poate ajuta sa scapi RAPID de 4-5 kilograme. Pe langa faptul ca patrunjelul contine de patru ori mai multa vitamina C decat portocala, el tine sub control tensiunea, fiind un bun stabilizator natural. Odata ajunsa in organism, radacina patrunjelului este un bun reparator al ficatului, un foarte bun stimulent pentru rinichi si pentru retinerile de apa. Frunzele si tulpina de patrunjel, din care se prepara ceai, ajuta la eliminarea pietrelor..

Citeste AICI intreaga DIETA 

×
Subiecte în articol: pătrunjel