x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Plante medicinale pe care poți să le cultivi în ghiveci, acasă

Plante medicinale pe care poți să le cultivi în ghiveci, acasă

28 Mar 2016   •   11:43
Plante medicinale pe care poți să le cultivi în ghiveci, acasă

Nu ar trebui să luăm medicamente la fiecare problemă medicală, mai ales dacă aceasta este minoră. În aceste situaţii, am putea să apelăm la un tratament natural, dar de cele mai multe ori pastilele ne sunt mai la îndemână. Însă, îţi poţi face o mică "farmacie naturistă" chiar în balcon.  Iată 4 plante medicinale pe care le poţi culiva în ghiveci şi care te pot ajuta în numeroase afecţiuni, scrie clicksanatate.ro.

Muşeţelul este una dintre plantele medicinale pe care le poţi cultiva în ghiveci. Această plantă  este originară din sudul şi sud-estul Europei, însă astăzi este întâlnită în aproape întreaga lume.

Florile de muşeţel conţin vitamine (vitamina C şi vitamina B1), minerale şi ulei eteric, cu proprietăţi antiimflamatorii, analgezice, antiseptice, antispastice, emoliente, anestezice, cica¬¬trizante, sudorifice şi antialergice. De aceea, această plantă nu ar trebui să lipsească nici din locuinţa ta. O poţi planta fără într-o micuţă jardinieră. Astfel, vei avea muşeţel proaspăt ori de câte ori vei avea nevoie de acestă plantă medicinală.

Mai multe, pe clicksanatate.ro.

×
Subiecte în articol: plante medicinale musetel menta