x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Poftă de mâncare cu păpădie

Poftă de mâncare cu păpădie

de Gina Matei    |    27 Apr 2010   •   00:00
Poftă de mâncare cu păpădie

Nu ai poftă de mâncare? În acest caz, Cristina Bălănescu, medic primar medicină generală, cu competenţă în terapii complementare de la Centrul Medical Clar Med, te sfătuieşte să urmezi o cură cu păpădie.

Cura durează 14 zile, timp în care păpădia poate fi folosită sub formă de salată din frunzele verzi, dar şi sub formă de infuzie sau macerat din frunze uscate. Totodată, aceasta este indicată şi celor care doresc îmbunătăţirea digestiei, dar şi în cazul gastritelor hiperacide, gutei, reumatismului, aterosclerozei.
Şi pentru că măreşte secreţia biliară şi normalizează circulaţia sângelui, specialistul nostru o recomandă în boli ale ficatului.

Aliat în curele de slăbire
Pentru cei care au probleme cu kilogramele în plus, medicul Cristina Bălănescu recomandă ceaiul de păpădie. Tot păpădia vă poate ajuta să eliminaţi toxinele, pentru că are efect diuretic.

Salată energizantă din frunze de păpădie
Frunzele verzi ale păpădiei conţin vitaminele A, B2, C şi D, dar şi numeroase minerale. Aşadar, conţinutul le recomandă în curele de primăvară.
Puteţi beneficia de efectul energizant al frunzelor de păpădie consumându-le sub formă de salată. Mod de preparare: se spală bine, se adaugă sare, ulei şi oţet după gust.

Alte beneficii ale păpădiei:
‹ tratează eczeme, boli de piele ‹ adjuvant în tratarea gutei
‹ ameliorează simptomele reumatismului, aterosclerozei, varicelor

PONT
În salatele de sezon puteţi adăuga păpădie. Specialistul nostru precizează că astfel puteţi ţine sub control glicemia. Efectul este garantat de fibrele alimentare din compoziţia păpădiei.

CONTRAINDICAŢII
Păpădia este contraindicată persoanelor care au probleme cu retenţia de apă. Ele trebuie să consulte un medic înainte de a utiliza această plantă ca remediu naturist.

×
Subiecte în articol: terapii complementare