x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Terapii complementare Produsul zilei - Biscuiţi ecologici

Produsul zilei - Biscuiţi ecologici

12 Mai 2008   •   00:00

Biscuiţii "Voie bună" Sonnenetor sînt preparaţi din făină integrală din grîu spelta, unt, zahăr nerafinat din trestie, ouă, migdale, scorţişoară, miez de nucă, cuişoare şi praf de copt.

Potrivit etichetei nutriaţionale, 100 de grame de produs conţin 9,9 grame de proteine, 49,8 grame de carbohidraţi, din care 16 grame de zahăr, şi 476 kilocalorii. Aceşti biscuiţi dulci-picanţi sînt făcuţi după o reţetă a călugăriţei Hildegard von Bingen, o vindecătoare remarcabilă din secolul al XII-lea. Hildegard recomanda aceşti biscuiţi în special persoanelor nervoase.

AVANTAJ. De ce să consumăm un produs bio? Deoarece este mai sănătos, pentru că nu conţine E-uri, substanţe chimice de sinteză şi alte "otrăvuri" care se regăsesc de cele mai multe ori în alimentele convenţionale.  

Atenţie! Termenii biologic, organic, ecologic, precum şi prescurtări ale acestora – bio, eco – desemnează acelaşi tip de produse. Termenul "organic" este folosit în special de popoarele de limbă engleză, cel "bio" se foloseşte în mai multe ţări europene, în timp ce în România se foloseşte "ecologic", la fel ca în Suedia, Slovacia sau Polonia.

×
Subiecte în articol: bio